Хіти тижня. Останній офіційно помер від "обвуглювання тіла": Reuters підрахувало, скільки росіян загинули у Сирії в 2017-му

У розпорядження агентства потрапили кілька копій свідоцтв про смерть, виданих російським консульством.

Російські льотчики в Сирії. Фото: Лента.ру.

За дев'ять місяців 2017 року в Сирії загинув як мінімум 131 громадянин Росії, в тому числі представники приватної військової компанії. Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України.

Агентство оприлюднило довідку про смерть, видану родичам Сергія Піддубного, який 28 вересня загинув у місті Тіас (сирійська провінція Хомс). На ній є номер 131, також зазначено, що причина смерті – «обвуглювання тіла». Про те, що саме Піддубний робив в Сирії, не йдеться. Довідка видана російським консульством в Сирії, а не міноборони РФ.

Це дає журналістам підстави припускати, що за перші дев'ять місяців 2017 року в Сирії загинув вже 131 громадянин Росії, так як за нормами російського мін'юсту свідоцтва про смерть нумеруються послідовно, починаючи з початку року. У розпорядженні агентства є також копії двох інших свідоцтв про смерть, виданих консульством 3 лютого – одна за номером 9, інша – за номером 13.

За свідченнями родичів, друзів загиблих і деяких чиновників, подібні довідки від консульств отримують не кадрові військові, а найманці приватних військових компаній. Довідки про смерть кадрових військових оформляють у самому міноборони. Раніше міністерство оборони РФ підтвердило смерть лише 34 людей за два роки військової кампанії в Сирії. 16 з них, за даними міноборони, загинули в 2017 році.

Чи чекають на Україну відключення світла або блекаути через російські обстріли: Шмигаль зробив заяву

понеділок, 29 квітень 2024, 14:26

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував, коли в Україні можуть статися масові відключення електроенергії через російські ракетні удари. Своєю думкою він поділився в ефірі телемарафону. "Це сенситивна інформація. Я би, звичайно, не хотів да...

"Закони фізики, мабуть, це єдині закони, які працюють": Танкіст розповів, чи виправдали сподівання легендарні "Леопарди"

понеділок, 29 квітень 2024, 13:56

Рік тому Німеччина передала Україні свої легендарні танки. Танкіст, головний сержант роти Ігор Ігнатенко розповів, чи виправдали сподівання ці броньовані бойові машини. В ексклюзивному інтерв’ю Наталі Островській військовий відповів, чи змінили "Леопар...