Хіти тижня. Паритет сил не за горами. Американські фрегати для України: З'явились нові подробиці

Декілька потужних і досить сучасних ударних кораблів у ВМС України здатні суттєво змінити баланс сил у Чорному та Азовському морях.

Україна отримає американські фрегати. Фото: Военное обозрение.

Україна розраховує отримати від США три фрегата типу «Oliver Hazard Perry». Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на Генштаб ЗС України.

«Будемо брати. Дорого, але в нашому випадку інших варіантів немає, будувати з нуля такі кораблі ще дорожче і довго», - зазначив співрозмовник журналістів.
Таку кількість він аргументував досвідом Польщі, у якій з початку 2000-х років стоять на озброєнні два таких фрегата. «Три корабля - це можливість планування. Якщо перший знаходиться на ремонті, другий - на бойовому чергуванні, третій - готується заступити на службу. У поляків два таких фрегата, якщо один в ремонті, то на другий зростає навантаження. Наскільки мені відомо, вони зараз шукають шляхи покупки ще одного фрегата такого типу», - розповіло джерело.
Джерело: Фокус

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...