Хіти тижня. Патріарх Філарет розповів, чому підтримав висування Тимошенко у президенти України

Примітно, що предстоятель ПЦУ Епіфаній та голова колишньої УПЦ КП продемонстрували моральну підтримку різним кандидатам

Українська православна церква підтримує всі політичні партії, які підтримують українську державу. Про це патріарх Філарет розповів в інтерв’ю «Главкому». 90-річний ієрарх так пояснив свою символічну появу на з’їзді «Батьківщини», де у президенти висували Юлію Тимошенко, зазначають Патріоти України. Нагадаємо, що у свою чергу предстоятель Православної церкви митрополит Епіфаній був присутній на форумі, де висувався Петро Порошенко.



«Вони попросили нас помолитися і благословити їхні з’їзди. Я благословив з’їзд Юлії Тимошенко, митрополит Епіфаній – з’їзд Петра Порошенка. Хтось інший благословляв інших. Тобто ми підтримуємо всі політичні партії, які підтримують українську державу. А ті партії, які не підтримують українську державу, а хочуть служити Росії, ми не підтримуємо», – пояснив ієрарх.



Він додав, що не домовлявся з митрополитом Епіфанієм, хто до кого піде на з’їзд. «До мене звернулися з «Батьківщини», і я пішов. До Епіфанія звернулися – і він пішов на з’їзд до Порошенка», – зазначив патріарх.



Філарет також прокоментував спільні поїздки Україною президента із предстоятелем Української церкви. Патріарх не вважає, що президент використовував церкву у своїх інтересах під час так званого Томос-туру.



«Їздив і я з Порошенком, і з митрополитом Епіфанієм. Але що ми демонстрували? Ми показували: ось, дивіться, Томос є! Бо пропаганда була до цього про те, що ніякого Томосу немає і не може бути. Православних переконували, що Томосу нема і не буде. Так от, для того, щоби всі бачили, що він таки є, президент і церква вирішили його показати. Чи має це для Порошенка значення? Безумовно. Але він має заслугу у тому, що ми отримали Томос. Це його досягнення – і він свої досягнення показує. Так само він досяг безвізового режиму. Чи може він це демонструвати, чи він не має такого права?» - зазначив ієрарх.



«Суть в тому, що поки не було передвиборчої кампанії, ми їздили. Як оголосили передвиборчу кампанію, перестали», - підкреслив патріарх Філарет.



Для Кремля це значна втрата: Авіаексперт розповів, скільки в Росії лишилося Ту-22М3, після того, як один з них збила Україна

субота, 20 квітень 2024, 10:54

Заступник Генерального директора компанії із виробництва засобів радіоелектронної боротьби, експерт із авіації Анатолій Храпчинський розповів в інтерв'ю Radio NV, скільки в Росії залишилось бомбардувальників Ту-22М3, після того, як один з них збила Укр...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...