Хіти тижня. Патріарх Теофіл прокоментував слова Ющенка про Тимошенко, яка "заважала отриманню Томосу"

Партія «Батьківщина» вимагає від екс-президента публічних вибачень та спростування заяви.

Патріарх Теофіл ІІІ. Ілюстрація: Главком.

Патріарх Теофіл III спростував інформацію щодо протидії Юлії Тимошенко отриманню Україною Томосу. Про це 14 січня повідомляє прес-служба партії «Батьківщина», передають Патріоти України.

Зазначається, що нещодавно окремими ЗМІ була розповсюджена заява екс-президента Віктора Ющенка, у якій він звинувачував Тимошенко в тому, що вона під час зустрічі з Єрусалимським Патріархом зверталася до нього з проханням призупинити процес визнання Православної церкви України.

«Прес-служба партії «Батьківщина» звернулася до Патріарха Святого Граду Єрусалиму і всієї Палестини, Сирії, Аравії, всього Зайордання, Предстоятеля Єрусалимської Православної церкви Теофіла III із проханням прокоментувати ці повідомлення», - говориться у заяві.

Як повідомляється, патріарх Теофіл назвав нісенітницею подібні повідомлення стосовно Тимошенко. «Я не маю до цього ніякого відношення. Це дуже дивно. Я спростовую це. Ми ніколи не обговорювали з нею ці речі. Це повна брехня. Це брехня, розповсюджена з використанням мого імені. Ті, хто за цим стоять, грають у політичні ігри задля досягнення власних цілей», - заявив патріарх, відповідь якого наводить прес-служба «Батьківщини».

Також, як повідомляється, патріарх Теофіл сказав, що Ющенко - брехун. «Він бреше. Він має поважати мій статус і те, що я запросив його до Патріархату», - підкреслив предстоятель Єрусалимської Православної церкви. У прес-службі заявили, що партія «Батьківщина» вимагає від Ющенка та інших осіб, які озвучували неправдиву інформацію, а також ЗМІ, що її розповсюджували, публічних вибачень та спростування.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...