Хіти тижня. "Під виглядом цивільного рейсу запустили розвідника?": Стало відомо про дивний політ над окупованим Донбасом літака з Криму (фото)

Маршрут підозрілого літака відстежили за допомогою сервісу Flightradar. Чого не збили порушника - залишається питанням.

Підозрілий літак вилетів із Сімферополя. Фото: РБК.

Над Донбасом в закритому для цивільних літаків повітряному просторі був помічений літак, що вилетів з окупованого Сімферополя. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє волонтер Мирослав Гай, передають Патріоти України.

За його словами, на факт дивного польоту йому вказав товариш з цивільної розвідки. Маршрут літака відстежили за допомогою сервісу Flightradar. "Цивільний літак з увімкненим транспондером, вилетів з Сімферополя. Пролетів через РФ і залетів на окуповані території. Десь в районі Луганська він пропав з радарів, а швидше за все вимкнув транспондер. І поки я набирав цей пост він з'явився. Пролітає в зворотному напрямку вже по РФ. Рано робити висновки, але схоже росіяни під виглядом цивільного літака запустили розвідник. Друга версія - підготовка провокації"- розповідає Гай.

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...