Хіти тижня. План "Удав", кільця стискаються: У Конгресі США пропонують прирівняти російських олігархів до терористів

До Конгресу США головою сенатського комітету з розвідки Річардом Беррі був внесений законопроект про додаткові асигнування на розвідувальну діяльність, в рамках якого пропонується вжити низку заходів з протидії кібершпіонажу з боку Росії.

У досить об'ємному законопроекті є і ціла глава, присвячена втручанню Росії в виборний процес, а також визначаються заходи, за допомогою яких директор Національної розвідки та інші керівники спецслужб повинні будуть інформувати Конгрес про прийдешні "підступи" Росії, - передають Патріоти України з посиланням на видання Русский еврей.

Після цілого ряду санкційних пакетів, спрямованих на конкретних персоналій, а також компанії в основному з оборонно-промислового сектора, тепер, мабуть, настала черга фінансового сектора, а також безпосередньо керівництва великого російського бізнесу, іменованого відразу "олігархічним" і пов'язаних безпосередньо з Кремлем.

Так, зокрема, пропонується не пізніше 180 днів з моменту вступу в силу цього закону підготувати доповідь (який буде створюватися в апараті директора Національної розвідки у співпраці з міністром фінансів США) про рівень відмивання грошей російськими олігархами, пов'язаними з російським урядом, причому повинні бути залучені всі доступні джерела, включаючи дані Офісу з протидії тероризму і фінансової розвідки при Мінфіні США. У доповіді також буде необхідно вказати так звані "вхідні точки" з відмивання російських грошей в США, а також структури на глобальному рівні, які залучені в таку активність, в тому числі і в США.

Вбивство мало відбутись у Польщі: Затримано чоловіка, який готував замах спецслужб РФ на Зеленського

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:23

Українські правоохоронці в співпраці з органами правопорядку Республіки Польща затримали громадянина Польщі за підозрою у готовності діяти на користь спецслужб Російської Федерації, який пропонував замах на президента Зеленсько, повідомляє генпрокурату...

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставки Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...