Хіти тижня. План вже почали втілювати у життя? Путін готується захопити нову область України

Підконтрольні Кремлю ЗМІ вже почали кампанію з формування громадської думки про існуючу загрозу і заради створення штучного приводу для застосування російських військ.

Жителям Херсонщини є через що тривожитися? Фото: соцмережі.

Російська Федерація розглядає варіант окупації частини південно-східної території Херсонської області, яка межує з анексованим Кримом. Про це в Facebook повідомив керівник групи "Інформаційний опір", нардеп від "Народного фронту" і член комітету з питань нацбезпеки Дмитро Тимчук, передають Патріоти України.

"Кремль розглядає варіант створення передумов для запровадження більш жорсткого поліцейського режиму в Криму і створення штучного приводу для залучення ЗС РФ, а також ескалації російсько-української війни з захопленням частини південно-східної території Херсонської області", - написав він.

За словами Тимчука, спецслужби Росії розглядають можливість проведення найближчим часом (кінець липня - початок серпня) низки провокацій на півострові, зокрема із здійсненням терористичних актів проти цивільного населення з масовими жертвами. Основними об'єктами атак можуть стати громадські місця (торгові центри, ринки, масові заходи) й об'єкти інфраструктури (пункти водопостачання та склади з пальним).

"Як показує ситуація на Донбасі, російські окупанти особливо досягли успіху у використанні важких озброєнь проти цивільного населення і ракет ППО проти цивільної авіації. Ці методи з масовими жертвами вже стали візитною карткою злочинної російської влади у збройній агресії проти України. Всі ці провокації Кремля, за традицією, будуть списані на "українські ДРГ" і "криваву хунту", - написав Тимчук.

Він додав, що підконтрольні Кремлю ЗМІ вже почали кампанію з формування громадської думки про існуючу загрозу і "створення штучного приводу для застосування російських військ для захоплення частини південно-східної території Херсонської області".

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...