Хіти тижня. "Починалося все із провокації та хамства, а зараз ми на порозі великої війни", - російський письменник

Після нападу на українські кораблі Росія офіційно почала воєнне протистояння з Україною.

Віктор Шендерович. Фото: Дзеркало тижня.

У зв'язку із захопленням Росією українських військових кораблів закручується спіраль воєнної ескалації, яка може призвести до великої війни. Таку думку висловив 6 грудня російський письменник Віктор Шендерович в ефірі "Эха Москвы", передають Патріоти України.

"Ми зовсім близько до великої війни. Зовсім близько. Починалося все із провокації, починалося все з хамства. Із телевізійних воєн, таких газових воєн. Із хамства. Потім пішов період "ихтамнет", цей кримсько-донецький. Просто нахабний кримський... Зараз уже зрозуміло, що період "ихтамнет" позаду", – розповів він.

Письменник зазначив, що після нападу на українські кораблі Росія офіційно почала воєнне протистояння з Україною. "Із погляду історії це все крихітний відрізок, який у майбутньому підручнику історії, якщо ми доживемо до майбутнього підручника історії, називатиметься – війни на кордонах російської імперії, що розпадається. Або російської держави, що розпадається. Як піде. Це дуже швидкий в історичному сенсі процес. І ми бачимо, як за 20 путінських років від ліберальної риторики – так, двозначної практики, але ліберальної риторики – тощо ми приповзли до найгіршого імперіалізму", – підкреслив Шендерович.

На його думку, світ довго приходив до тями, проте почав вживати заходів і визнав Росію супротивником. "На відміну від тоталітаризму та авторитаризму, машина демократична розвертається повільно. Там процедури, там глава держави не може просто оголосити війну явно, щоб сенат завтра за неї проголосував. На ранок прокинувшись. І дізнавшись про цю війну. Там повільно розгортається. Але абсолютно невідворотно. Ми самі себе витіснили на периферію", – підсумував письменник.

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...

Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...