Хіти тижня. Погрози Путіна вже нікого не лякають: "Российская армия разорвана на куски", - військовий експерт

Усі сили було кинуто на комплектацію Росгвардії, основним завданням якої є придушення протестів усередині країни і захист еліт.

Олег Жданов. Фото: соцмережі.

Погрози президента РФ Володимира Путіна вдатися до ескалації конфлікту на Донбасі у разі постачань в Україну летальної зброї зі США вже нікого не лякають, заявив у коментарі виданню "ГОРДОН" колишній офіцер оперативного управління Генштабу ЗСУ, полковник запасу Олег Жданов. Патріоти України пропонують вам ознайомитися із його міркуваннями.

"Путін заговорив про можливе надання Україні американської летальної зброї. Це, по суті, прямий діалог: обмін ударами між Москвою і Вашингтоном. Думаю, усе це закінчиться на користь США. Погрози Путіна піти на ескалацію конфлікту не лякають нікого, навіть владу України. Насправді, Росія ці нещасні навчання "Запад-2017" з останніх сил уже проводить. Підрозділи зі Смоленська, які все життя виконували функцію прикриття Москви, зняли з місць постійної дислокації. Це свідчить про те, що військ більше немає. Живих, принаймні. Усі сили було кинуто на комплектацію Росгвардії, основним завданням якої є придушення протестів усередині країни і захист еліт. А армію РФ розірвано на шматки. Як виявилося, вона не гумова", – зазначив Жданов.

За його словами, ініціатива Путіна ввести на Донбас миротворців ООН є спробою домогтися реалізації Мінських угод. "Путін шукає будь-які можливості, щоб вирішити питання Донбасу на свою користь. У цьому випадку він висунув умову, що ініціативу про введення миротворців ООН на Донбас повинні підтримати ватажки "ДНР" і "ЛНР". Тобто Росія нібито знову ні до чого, а Київ повинен сісти за стіл переговорів із так званими республіками. Фактично у такий спосіб легалізувавши їх.

Щоб ніхто не заважав РФ постачати "ДНР" і "ЛНР" все необхідне, Москва наполягає на тому, що місія ООН повинна залишатися на лінії розмежування сторін. Контроль над українсько-російським кордоном вони не мають наміру втрачати. По суті, Путін пропонує реалізацію Мінських угод, але в іншій формі. Він пробує різні варіанти: може, якийсь і вистрілить. А ми сидимо і тільки розповідаємо, що "Мінську" немає альтернативи", – підкреслив співрозмовник.

На його думку, ухвалення українським парламентом законопроекту про реінтеграцію Донбасу ніяк не змінить ситуацію на сході країни. "Якщо Верховна Рада ухвалить закон про деокупацію Донбасу, ми зрушимо з мертвої точки. Росія – агресор і окупант. І ООН або почне робити якісь конкретні дії (наприклад, уведення на схід України миротворчого контингенту), або постане питання про переформатування цієї організації. А ось ухвалення закону про реінтеграцію Донбасу фактично нічого не змінить. І Путін знову буде наполягати на своїй інтерпретації Мінських угод", – резюмував Жданов.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...