Хіти тижня. Польський віце-консул виправдовується після своїх заяв про Львів

Віце-консул генерального консульства Республіки Польщі у Луцьку Марек Запур стверджує, що не називав Львів "польським містом".

Марек Запур

Про це повідомляє офіційний сайт генкосульства, передають Патріоти України.

" ..Слова, які мені приписують вирвано з контексту і перекручено. Я не говорив про те, що Львів є польським містом. Я чітко зазначив, що Львів був польським містом у 1918 році, коли більшість його мешканців становили поляки", - наголосив дипломат.

При цьому питання Криму і Донбасу, каже він, було наведено ним "як приклад, що звинувачення у польській окупації Волині настільки ж абсурдні, як звинувачення України в окупації Криму".

"Очевидно, не всі мене зрозуміли", - додав Запур.

Перед цим завідувач відділу Рівненського краєзнавчого музею Ігор Марчук повідомив у Facebook про те, що під час "круглого столу" у краєзнавчому музеї міста Рівне дипломат назвав Львів "польским містом" й нібито звинуватив Україну у тому, що вона "окупувала" Крим і Донбас.

Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...

Інтрига для Путіна: Голова МЗС відповів, чи відправить Польща свої війська в Україну

субота, 4 травень 2024, 22:29

У питанні щодо відправки військ НАТО в Україну Польща не інформуватиме Кремль про своє остаточне рішення. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передають Патріоти України. Коментуючи пропозицію президента Франції Емманюеля...