Хіти тижня. Попереджали ж - збиватимуть: Американські винищувачі обстріляли російські ВПС у Сирії

Винищувачі США F-22 здійснили попереджувальний вогонь після того, як два російські штурмовика Су-25 увійшли до узгодженої зони деескалації у Сирії, за яку відповідає США.

Інцидент відбувся в середу, 13 грудня, передають Патріоти України з посиланням на Reuters.

Після того, як російські літаки перетнули кордон зони деескалації на схід від річки Євфрат, американські винищувачі були підняті по тривозі. Вони були змушені зробити декілька попереджувальних світлових пострілів. Лише після цього російські літаки покинули цю територію.

За словами американських джерел, ситуація розвивалася кілька хвилин, так як Су-25 кілька разів порушували лінію розмежування. За словами американського військового чиновника, в цьому районі також перебував російський винищувач Су-35. До речі, цей досить "сирий" ще літак четвертого покоління плюс-плюс не може на рівних тягатись з американськими винищувачами п'ятого покоління F-22. І це добре усвідомлюють обидві сторони.

Днями Центральне командування ВПС США попереджало, що вимушені будуть збивати військові літаки РФ, котрі провокують все більше і більше американців. Адже російські ВПС регулярно вторгаються в зони, контрольовані американською авіацією.

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...