Хіти тижня. Порошенко хотів заплатити внесок в Раду Європи замість Росії

Петро Порошенко пропонував голові Ради Європи Турбйорну Ягланда компенсувати втрати від несплати Росією членських внесків, щоб не допустити відновлення прав делегації РФ в ПАРЄ.

Турбйорн Ягланд

Але Ягланд відхилив цю пропозицію президента України, - повідомив глава української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв під час дискусії в Facebook, передають Патріоти України.

«Президент під час візиту пропонував. Ягланд відмовився від цього. Непублічно відмовився, сказав, що це неправильно», - пояснив Ар'єв.

Глава української делегації в ПАРЄ жорстко розкритикував візит Ягланда в Москву і його переговори з російським керівництвом щодо сплати членських внесків (близько 30 мільйонів доларів) в обмін на повернення делегації в Асамблеї.

Також, за словами Ар'єва, дії Ягланда підривають авторитет Ради Європи.

«Картина жахлива - глава головної правозахисної структури Європи просить головного порушника прийти назад, щоб не втратити фінансування. Це виглядає як продаж індульгенції, коли прощення за грубе порушення міжнародного законодавства і прав людини продається за внески ... Наслідком цього стане підірвана довіра до всієї Ради Європи, яка йде проти власних цінностей ... Ціна резолюцій і рекомендацій всіх інститутів - ПАРЄ, Комітету міністрів, Венеціанської комісії і т.д. - просто обнуляється», - написав Ар'єв.

ЗСУ знищили Бук-М1, що готувався до удару по українським позиціям (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 10:03

Бійці Сил спеціальних операцій (ССО) допомогли знищити російський ЗРК Бук-М1, який саме готували до пуску ракет. Про це повідомляють ССО на своєму Telegram-каналі. "Оператори 3-го окремого полку ССО під час розвідувальних дій на одному з найгарячіших н...