Хіти тижня. Потужний красень: Морська розвідка НАТО пришвартувала корабель в одеському порту (фото)

Це перший корабель НАТО, який гостює в Україні після інциденту в Керченській протоці.

Британський корабель зайшов у порт Одеси. Фото: Думская.

Розвідувальний корабель ВМС Великобританії HMS Echo зайшов сьогодні в Одеський порт, передають Патріоти України.

Приблизно о 10:35 його пришвартували до понтонного причалу яхт-клубу «Одеса». Це перший корабель НАТО, який гостює в Україні після інциденту в Керченській протоці.

«Ехо» пробуде в Одесі кілька днів. Після завершення візиту відбудуться маневри типу PASSEX з флагманом Військово-морських сил України фрегатом «Гетьман Сагайдачний». Раніше британське міністерство оборони заявляло, що корабель залишиться в Чорному морі «на тривалий період», однак Конвенція про режим проток (Конвенція Монтре) обмежує термін перебування військових кораблів нечорноморських держав в акваторії Чорного моря 21 цілодобово.

Корабель призначений для проведення розвідувальних операцій на підтримку підводних човнів або десантних кораблів. Може надавати інформацію в режимі реального часу. Крім того, він може служити платформою для управління завданнями з розмінування.

Корабель прийнятий на озброєння в березні 2003 року. Має довжину 91 метр, ширину 17 і осадку 5,5 метрів. Водотоннажність близько 4000 тонн. Швидкість 15 вузлів. Екіпаж 72 людини. Для довготривалого перебування в одній точці оснащений так званими азимутними двигунами. Озброєння складається з трьох шестиствольних 7,62 мм кулеметів M134 Minigun, двох 20 мм зенітних скорострільних гармат «Ерлікон» і чотирьох великокаліберних кулеметів.

Джерело: Думская

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...