Хіти тижня. Прийнято новий закон: Лукашенко готується до війни

На думку військового експерта Олександра Алесіна, це пов'язано зі зміною військової доктрини країни, що викликано появою гібридних війн.

Білоруські військові. Фото: Правда Гомель.

У Білорусі з'явиться новий вид служби — служба за мобілізацією (тимчасовий призов для тренувань). Відповідні зміни до законів з питань оборони ухвалили депутати Палати представників 21 червня, повідомляє Єврорадіо. Новину передають Патріоти України.

На думку військового експерта Олександра Алесіна, це пов'язано зі зміною військової доктрини країни, що викликано появою гібридних війн. "Це пов'язано зі зміною характеру воєнних загроз для нашої країни. Раніше думали, що перед війною є період, коли сторони готуються. А тепер, у зв'язку з гібридною війною, війну ніхто не оголошує. Така війна може початися без підстави. Як спалахнуло в Україні, наприклад", — сказав він. На думку експерта, такі поправки можуть розширити права Міноборони для мобілізації приписного складу без оголошення воєнного стану.

"України тут більше не буде": Пасічнику з Харківщини оголосили підозру за любов до РФ (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 19:51

Слідчі оголосили підозру 65-річному жителю селища Садовод у Великобурлуцькій громаді, який підтримував російських окупантів та публічно закликав односельців не визнавати державний суверенітет України, передають Патріоти України. Чоловік радів приходу о...

Чи можуть окупанти захопити Харків: Командувач Нацгвардії озвучив прогноз

вівторок, 23 квітень 2024, 18:56

Командувач Нацгвардії Олександр Півненко розповів, чи дійсно окупаційна армія Росії може захопити Харків. За його словами, росіяни здатні діяти лише класично. Два-три напрямки відволікаючі й один -0 основний. Про це він розповів в інтерв’ю LIGA.net,...