Хіти тижня. "Путін іде далі": Експерт озвучив прогноз по наступу РФ на Україну

Росія накопичує свої сили в окупованому Криму біля кордону з Херсонською областю і тим самим демонструє свою націленість на цей регіон. Проте навряд чи нападе на Україну до президентських виборів, які пройдуть у 2019 році. Про це сказав екс-працівник Пентагону, а зараз експерт Атлантичної Ради Майкл Карпентер, повідомляють Патріоти України.

Він зауважив, що стурбований тим, що Росія сконцентрувала свої війська на Півночі окупованого Криму, адже це є значною небезпекою для України та жителів Херсонщини.

"Ми бачимо накопичування російських військових і їхні розвідувальні заходи в Херсонській області, І, до речі, це той регіон, де російська пропаганда може дістатися до українців – з Криму. Тому так, я бачу націленість росіян на цей регіон. Він і справді стратегічний, в першу чергу через канал, яким постачається питна вода до Криму. Але я б не прогнозував початку військової операції до виборів. Навпаки, я, скоріше, вважаю, що якщо наступ і буде – то вже після виборів", – наголосив Карпентер.

У зв'язку з цим, американець закликав українських силовиків уважно стежити за цим напрямком, і сподівається, що у Пентагоні також за цим стежать.

Окрім того, він додав, що підтримує нарощення військових сил в Чорному морі, адже там є союзники НАТО. Водночас, Капрентер зазначив, що не підтримав би введення американських кораблів до Азовського моря, адже його використання регулюється двосторонніми угодами між Росією та Україною.

"Я і справді підтримую присутність військово-морських сил НАТО в Чорному морі, адже Чорне море – це не російське озеро. І ми ніколи не визнаємо його таким. Відбувається ось що: коли Росія порушує закон, робить щось, що суперечить міжнародним правилам, пан Путін дивиться навкруги і вивчає реакцію міжнародної спільноти. Якщо він не бачить реакції – він іде далі. Завжди. Завжди, під час цієї війни", – зазначив експерт.

До слова, спецпредставник США з питань України Курт Волкер заявив, що Кремль може розпочати нову агресію в Україні, однак США спостерігають за ситуацією, аби запобігти такому розвитку подій. За його словами, Росія шукає привід – це підтверджує атака на українські кораблі біля Керченської протоки.

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...

Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...