Хіти тижня. "Путін підготував сценарій нового вторгнення в Україну" - експерт розповів, коли це може статися

Росіяни будуть провокувати якусь ситуацію, пов'язану з масовим знищенням "київською хунтою" так званого "народу Донбасу" і спостерігачів ОБСЄ. Потім Росія заявить, що їй нічого іншого не залишилося, як ввести свій контингент на окуповану територію.

Ілюстрація:Bigmir.net

Після проведення чемпіонату світу з футболу в 2018 році Росія піде на провокацію на Донбасі з інцидентом з масовою загибеллю цивільного населення з метою відкрито ввести війська під вивіскою миротворчої місії. Про це заявив президент Центру глобалістики "Стратегія ХХІ" Михайло Гончар, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

"Думаю, що в найближчі місяці, швидше за все, вже після переобрання Путіна і проведення чемпіонату світу з футболу, буде зберігатися загроза розвитку негативного сценарію, серйозний ризик того, що Росія спробує створити новий привід для вторгнення в Україну. Це не означає, що вони намагатимуться знову збити якийсь пасажирський літак. Ні, це вже не пройде. Однак якийсь варіант вони знайдуть для свого сценарію - мовляв, Росії нічого іншого не залишалося, як ввести своїх "миротворців", - пояснив він.

Експерт нагадує те, що російська пропаганда вже неодноразово стверджувала, що "народу Донбасу" загрожує "геноцид" в разі, якщо "київська хунта" відновить свою владу на всій окупованій території або ж якщо в регіон будуть введені миротворці за сценарієм України і США.

"Думаю, росіяни будуть провокувати якийсь сценарій, пов'язаний з масовим знищенням "київською хунтою" так званого "народу Донбасу" і спостерігачів ОБСЄ. Потім, беручи до уваги неповороткість ООН, зайнятість американців, Європі не до цього - Росія заявить, що їй нічого іншого не залишилося, як ввести свій контингент для запобігання різних негативних сценаріїв. І росіяни будуть вже на Донбасі нібито "миротворці", - говорить Гончар.

Вихід Росії зі Спільного центру з контролю і координації (СЦКК), вважає він, також свідчить на користь обрання Росією саме такої ідеї.

У доктрині начальника генштабу ЗС РФ Валерія Герасимова описана технологія і етапність ведення війни гібридного типу, яка закінчується саме миротворчою операцією, розповів Гончар.

"Але миротворчою операцією не в ООНівському розумінні, а в російському - під виглядом миротворчих сил вводяться російські контингенти", - додав аналітик.

Німецький виробник БПЛА відкриє ще один завод в Україні: Стало відомо, скільки дронів вироблятиме

субота, 20 квітень 2024, 9:50

Німецький виробник безпілотників Quantum-Systems відкриє ще одне виробництво дронів в Україні з потужністю до 1000 БПЛА на рік. Про це повідомили на сайті компанії, передають Патріоти України. Новий завод стане другим підприємством компанії в Україні,...

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали: