Хіти тижня. Путін уже не зможе вести війну "ихтамнетами", як у 2014-му: Бутусов оцінив імовірність масштабного вторгнення РФ на Донбас

Журналіст відзначив, що загрози війни немає, незважаючи на те, що "клан Путіна буде при владі довічно", а "плани зі знищення України" нікуди не подінуться.

Юрій Бутусов. Фото:Гордон

Повномасштабні військові дії Росії на території України найближчим часом виключені. Таку думку висловив Юрій Бутусов на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

Журналіст відзначив, що загрози війни немає, незважаючи на те, що "клан Путіна буде при владі довічно", а "плани зі знищення України" нікуди не подінуться.

"Загрози великої повномасштабної війни в цей час немає, і в найближчій перспективі, протягом найближчого року, цього не станеться гарантовано", - пише він.

Волонтер пояснює такі висновки багатьма факторами. Перший - соціальний, адже Москву вже не вважають "альтернативним центром влади в Україні порівняно з Києвом".

"Українське суспільство бачить перед очима приклад Донбасу та Криму, і ставлення до російського вторгнення в більшості однозначне - це буде жорстока війна, буде зруйнований весь звичний світопорядок, і війна в своєму будинку людям не потрібна", - впевнений Бутусов.

Крім того, на Росію впливають жорсткі санкції закордону. Як пише волонтер, "Іскандери" вже не сміються, бо Захід послідовно розриває всі контакти та зв'язки".

Також він відзначив зростання боєздатності України і те, що "Путін уже не зможе вести війну "ихтманетами" як у 2014-му - потрібна повноцінна мобілізація", а це спричинить "великі втрати і низку трун з України в РФ".

"Це не означає, що ми захищені від ризику активізації бойових дій на фронті АТО. Загроза локальних боїв зберігається, загроза великих жертв на фронті зберігається, війна продовжує йти", - підсумував Бутусов.

Спроба трампістів затягнути процес не пройшла: Сенат США провів процедурне голосування щодо пришвидшення голосування допомоги Україні

середа, 24 квітень 2024, 2:35

23 квітня Сенат США підтримав скорочення процедури розгляду законопроєкту про фінансування військової та економічної допомоги Україні. 80 сенаторів підтримали клопотання лідера демократичної більшості в Сенаті Чака Шумера "про завершення дебатів", яке ...

Адміністрація Байдена поспішає наздогнати втрачений час: Далекобійні ATACMS будуть у першому пакеті - ЗМІ

середа, 24 квітень 2024, 1:45

У наступному пакеті американської військової допомоги Україні вартістю близько мільярда доларів вперше можуть бути далекобійні ракети ATACMS. Про це у вівторок, 23 квітня, пише CNN із посиланням на джерела." . "Під час брифінгів у Конгресі протягом ос...