Хіти тижня. "Путін зробив помилку, про яку шкодує", - екс-прем'єр РФ про вторгнення в Україну

Президент Росії Володимир Путін планував агресію проти України за порадами вихідців із КДБ і сподівався, що вона буде проходити за "грузинським сценарієм".

Михайло Касьянов

Таку думку висловив екс-прем'єр-міністр Росії Михайло Касьянов, передають Патріоти України з посиланням на "Гордон".

На питання, хто штовхнув Путіна на кримську, а потім і на донбаську авантюру, Касьянов відповів: "Найближче оточення, вихідці з КДБ. Та й у самого Путіна такі погляди".

"Ви ж знаєте (і це, до речі, було одним із наших із ним розбіжностей), що він вважав колишні радянські республіки Україну, Білорусь, Грузію та інші неповноцінними державами і відносин із ними як із рівноправними партнерами ніколи не будував. Я ж вів іншу політику - ми підписували угоди на рівних, щоб була взаємна вигода. Путіну це не подобалося, він не міг зрозуміти, чому я йду на поступки, вважав і, думаю, сьогодні вважає Україну недодержавою", - зазначив він.

На думку екс-прем'єра РФ, з агресією проти України Путін "зробив помилку, про яку, думаю, шкодує".

З Україною він прорахувався: думав, що все зійде з рук так, як із Грузією, що місяці через три ситуація повернеться в русло business as usual. Цього не сталося, ми побачили спочатку невеликого, потім більшого масштабу санкції, і Росія фактично потрапила в самоізоляцію. Я думаю, Путін дуже переживає з приводу цього", - додав Касьянов.

Міноборони США готує зброю до відправки в Україну - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:42

США готуються якомога швидше затвердити новий пакет військової допомоги для України, бо Конгрес має скоро ухвалити закон про підтримку України. Про це повідомляє Politico з посиланням на джерела, передають Патріоти України. ЗМІ зазначає, що мовиться пр...

"Аборигени з'їли дядька": У Папуа-Новій Гвінеї обурені словами президента США Байдена

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:30

Президент США Джо Байден висловив припущення, що його дядька могли з’їсти канібали в Папуа-Новій Гвінеї під час Другої світової війни. Це викликало в острівній країні суміш здивування та критики. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на місцевих ...