Хіти тижня. Путіну все мало? Кремль відкрив ще один фронт поблизу українського кордону

Російське озброєння зберігається в ангарах.

Володимир Путін. Фото: nabludatel.ru

Розміщення на території Білорусі російської військової техніки свідчить про те, що фактично біля українського кордону з'явився фронт на півночі. Про це заявив екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко, повідомляють Патріоти України.

"Через прийняте рішення про створення спільної системи протиракетної оборони, в Білорусь почалися поставки російських зенітно-ракетних комплексів, що спричинило поставки іншої військової техніки", - зауважив експерт.

Він зазначив, що в Білорусь можна поставляти що завгодно і вигравати у відстані і в нових можливостях.

"Щоб не показувати це громадськості, поки що озброєння зберігається в ангарах, проводять спільні навчання та інше", - зауважив генерал.

Романенко наголосив, що якщо озброєння завезли, білоруси нікуди не дінуться, вони братимуть участь в бойових діях. Крім того, тих, хто з цим не згоден, прибиратимуть з керівництва.

"З'являються нові можливості для збройних сил Росії. Територіально вони стають ближче до Заходу, вони перекривають Україну з півночі. У нас з'являється фронт з півночі. Тепер вони можуть діяти через Білорусь. Загроза ведення бойових дій для України з півночі зросла", - пояснив він.

Уряд Білорусі схвалив проект програми про вдосконалення об'єктів військової інфраструктури, які призначені для спільного використання з Росією. Йдеться про розміщення на території Білорусі російської військової техніки.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...