Хіти тижня. РФ готується до наступу на материкову Україну, - генерал (аудіо)

Генерал-лейтенант, колишній заступник начальника Генштабу України Ігор Романенко заявляє, що накопичене озброєння окупанти готують саме як засіб агресії проти України.

РФ перекидає зброю в окупований Крим / фото УНІАН

Перекидаючи в Крим нову зброю, Росія готується не до оборони, а до наступу на материкову Україну, вважає генерал-лейтенант, колишній заступник начальника Генштабу України Ігор Романенко. Таку думку він висловив в ефірі Радіо Крим.Реалії, повідомляють Патріоти України.

"Наскільки я знаю, у Феодосію до кінця року планують завезти ще один дивізіон комплексів ППО С-400. Застарілі літаки Су-24 та Су-25 міняють на Су-30, на Чорноморський флот також переводять більш досконалі судна. Характер навчань, які росіяни проводять на морі й на півночі Криму, свідчать про те, що накопичене озброєння вони готують саме як засіб агресії проти України", – зазначив військовий експерт.

Насколько я знаю, в Феодосию до конца года планируют завести еще один дивизион комплексов ПВО С-400. Устаревшие самолеты Су-24 и Су-25 меняют на Су-30, на Черноморский флот также переводят более совершенные суда. Характер учений, которые россияне проводят на море и на севере Крыма говорят о том, что накопленное вооружение они готовят именно как средство агрессии против Украины», – зазначив військовий експерт.

За словами командувача ППО і ВПС Південного військового округу генерал-лейтенанта Віктора Севостьянова, з'єднання Збройних сил Росії в Криму лідирують за оснащеністю нової і модернізованої авіатехніки.

Крім того, в розпорядження російської армії на півострові незабаром повинен надійти новий зенітно-ракетний комплекс С-400 "Тріумф". За попередньою інформацією, його розмістять під Феодосією.

Росія в березні 2014 року після введення військ анексувала український Крим, організувавши "референдум" з його самовизначення. Самопроголошена кримська влада заявила, що 96,77% висловилися за приєднання Криму до Росії. 18 березня в Кремлі був підписаний так званий "договір" про прийняття до складу РФ Криму і Севастополя. Країни Заходу не визнають анексію Криму і ввели ряд економічних санкцій проти РФ.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...