Хіти тижня. "Росія готує хіматаку на Україну": У США попередили про підступний план Путіна

Росія може сфабрикувати докази хімічної атаки, а також може її здійснити для того, щоб посіяти хаос і виправдати відкрите військове використання російських збройних сил.

Росія хоче зробити усе можливе, аби запобігти автокефалії української церкви. Фото: Аргумент.

Кремль може готуватися до хімічної атаки проти України, щоби влаштувати масову істерію. Такого висновку дійшли аналітики американського Центру вивчення війни у своїй аналітичній доповіді "Russia in Review", передають Патріоти України.

За їхніми словами, є всі ознаки прийдешньої ескалації. Серед причин — перешкоджання надання автокефалії українській церкві. Відсутність вагомої відповіді з боку НАТО лише "заохочує" російського президента Володимира Путіна до наступальних дій.

Поки ж Росія готує необхідні передумови для відкритого вторгнення в Україну. Кремль поширює фальшиві наративи про те, що Україна і Захід готують неминучі атаки на Сході України, зокрема і хімічні.

Росія може сфабрикувати докази хімічної атаки, а також може її здійснити для того, щоб посіяти хаос і виправдати відкрите військове використання російських збройних сил, а також створити умови для подальшого наступу.

Доказом підготовки наступу є те, що недавно Росія стягнула додатковий механізований полк 150-ї мотострілецької дивізії у Південному військовому окрузі. За словами аналітиків, він підтримає сухопутний наступ проти України.

Кремль також підвищив кількість бронетехніки уздовж російсько-українського кордону. Росія, ймовірно, також інтегрує додаткову повітряну техніку в уже наявні підрозділи Південного військового округу і підсилює можливості Чорноморського флоту. Крім того, на початку 2019 року Росія планує додати чотири військових судна, включаючи патрульні кораблі і тральники.

Росія може також готувати свій Центральний військовий округ для підтримки Південного військового округу в умовах конфлікту. Так, у грудні вона почала підготовку до військових навчань "Центр", проведення яких, за офіційними повідомлення мають відбутися не раніше вересня 2019 року. Така рання підготовка до навчань не є типовою і може свідчити про підготовку до відкритого конфлікту з Україною під егідою військових навчань.

Початковий етап "Центру-2019" включає "перехід від миру до війни" і переміщення запасів і польових госпіталів для допомоги потенційним жертвам у боях. "Росія може готуватися до фабрикації або реального застосування хімічної зброї в Україні, щоб створити фальшивий привід для ескалації проти України", — говорять аналітики.

Путін може прагнути таким чином також відволікти уряд Порошенка, щоб зірвати майбутню зустріч, яка офіційно оголосить про автокефалію Української церкви — що є значною втратою соціального впливу Путіна в Україні. Це спричинить масову істерію.

"Оточення Путіна має розуміти, що його фізичне усунення - єдиний шанс на порятунок для них. Інакше він розпочне війну із Заходом", - Ейдман

вівторок, 19 березень 2024, 6:15

"Програма нового строку Путіна - глобальна катастрофа", - пише у своєму блозі Ігор. "Із новин: "Згідно з аналізом спецслужб Німеччини, Росія готується до масштабного конфлікту із Заходом, на що вказує реорганізація російської армії, пересування військ ...

"Для російської пропаганди зʼявиться чудовий козир": Експерт пояснив, як Росія бачить майбутню війну з Альянсом

вівторок, 19 березень 2024, 0:30

Експерт з міжнародної безпеки Фонду "Демократичні ініціативи" Тарас Жовтенко вважає, що Росія може готуватись до обмеженої гібридної операції на території однієї з країн НАТО. Таку думку він висловив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Ще о...