Хіти тижня. Росія піде з Донбасу: Європейський експерт озвучив "ціну питання"

Для того, щоб Росія пішла, у результаті, з Донбасу потрібно витратити "багато мільйонів євро".

Стівен Блокманс

Про це заявив старший науковий співробітник і керівник відділів зовнішньої політики ЄС і політики і установ у брюссельському Центрі дослідження європейської політики (CEPS) Стівен Блокманс в інтерв'ю "Апострофу", передають Патріоти України.

"Це, звичайно, питання на багато мільйонів євро. Якщо припустити, що Росія може піти з Донбасу, щоб зменшити свої витрати, їй потрібен спосіб елегантно злізти зі сходів, які вона встановила", - наголосив він.

При цьому Блокманс наголосив, що на це може піти кілька років. "Для цього, мабуть, потрібен глибокий вдих. Ймовірно, на такий багатокроковий процес піде пару років. І я раджу вам намітити шлях. Наприклад, шляхом нав'язування нейтральних миротворчих сил, які б дозволили російським військам вийти, а потім відновити контроль над кордоном на сході країни", - пояснив експерт.

"Над нами летить, падло": У ПС показали, як збивали "Шахед " на півдні

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:59

Командувач Повітряних сил Микола Олещук показав бойову роботу протиповітряної оборони по ворожих дронах-камікадзе на півдні країни 29 березня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Цієї ночі воїни Херсонської зенітної ракетної бригади Повітряних Сил...

Хоче влаштувати торг? Шредер заявив, що його дружба з Путіним може допомогти закінчити війну

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:44

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер вважає, що його давні добрі стосунки з російським диктатором Володимиром Путіним можуть посприяти закінченню війни в Україні. Слова Шредера у четвер, 28 березня, наводить Deutsche Welle, передають Патріоти Укра...