Хіти тижня. Росія стягує війська до кордону України: Стали відомі точні цифри

Війська стоять на відстані 20-80 кілометрів від території України.

Петро Гаращук. Фото: скріншот з відео.

За останні чотири роки Росія розмістила на українсько-російському кордоні три дивізії, шість бригад ЗС РФ. Війська стоять на відстані 20-80 кілометрів від території України. Про це заявив військовий дипломат Петро Гаращук, передають Патріоти України.

За його словами, підрозділи на 100% укомплектовані технікою, на 95% - підготовленим особовим складом. "Вони проводять бойову підготовку з наступальної тематики. Розгортають склади, розгортають госпіталі", - розповів він.

"І це враховуючи те, що на окупованих територіях Донбасу перебуває понад 40 000 найманців, плюс 5-6 тисяч професійних російських військовослужбовців, 600 танків, понад 1000 бронемашин, 300 "Градів" і так далі", - уточнив дипломат.

Також він нагадав про загрозу з боку Азовського моря. За словами Гаращука, азовська флотилія РФ постійно нарощує свої сили на півдні нашої держави. "Каспійська флотилія через Волго-Донський канал перекинула туди 12 бойових катерів, серед них - шість ракетних. Це дуже велика небезпека навколо нашої держави", - заявив дипломат.

Джерело: Обозреватель

Дуже потрібно "м'ясо": Окупанти в Маріуполі ловлять мігрантів, їх можуть кинути на війну проти України, - Андрющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:50

У тимчасово окупованому Маріуполі відбуваються масові рейди проти мігрантів. Так, загарбники виловлюють на вулицях міста людей азійської зовнішності, завантажують у вантажівки та доставляють до військкоматів, передають Патріоти України. Надалі окупанти...

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...