Хіти тижня. Росія стягує війська до кордону України: Стали відомі точні цифри

Війська стоять на відстані 20-80 кілометрів від території України.

Петро Гаращук. Фото: скріншот з відео.

За останні чотири роки Росія розмістила на українсько-російському кордоні три дивізії, шість бригад ЗС РФ. Війська стоять на відстані 20-80 кілометрів від території України. Про це заявив військовий дипломат Петро Гаращук, передають Патріоти України.

За його словами, підрозділи на 100% укомплектовані технікою, на 95% - підготовленим особовим складом. "Вони проводять бойову підготовку з наступальної тематики. Розгортають склади, розгортають госпіталі", - розповів він.

"І це враховуючи те, що на окупованих територіях Донбасу перебуває понад 40 000 найманців, плюс 5-6 тисяч професійних російських військовослужбовців, 600 танків, понад 1000 бронемашин, 300 "Градів" і так далі", - уточнив дипломат.

Також він нагадав про загрозу з боку Азовського моря. За словами Гаращука, азовська флотилія РФ постійно нарощує свої сили на півдні нашої держави. "Каспійська флотилія через Волго-Донський канал перекинула туди 12 бойових катерів, серед них - шість ракетних. Це дуже велика небезпека навколо нашої держави", - заявив дипломат.

Джерело: Обозреватель

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...