Хіти тижня. "Росія збирається напасти на Польщу": Західний експерт розповів, чим можна пояснити останні інтриги Кремля

Виштовхування Польщі із Євросоюзу і внесення розбрату між нею і Брюсселем - це істотно важливе завдання для росіян.

Польща може стати наступною жертвою росіян? Фото: соцмережі.

Росія готується до нової війни і планує почати її з Польщі. Про це пише польський оглядач Казімєж Вуйчицький на сторінках видання Politico, передають Патріоти України.

"Щоб досягти успіху в новій повномасштабній війні, про підготовку Росії до якої говорять багато аналітиків, Кремль почав з головного - роз'єднання і поділу західних країн і свідомості людей. Так звана гібридна війна Кремля сьогодні повним ходом йде в Польщі. І це є початком підготовки до повномасштабної агресії ", - вважає він.
"Багато військових НАТО і в Україні застерігають, що Москва готується до війни - справжньої війни. Розглядають навіть військові сценарії нападу через Білорусію. Але щоб її розпочати, Кремль, у відповідності зі своєю новітньою доктриною, повинен отримати перевагу в пропагандистській війні. Ворог, а ворогом для Росії є цілий Захід, повинен бути роз'єднаний і розсварений. Тільки тоді можна нанести удар", - упевнений експерт.
Вуйчицький вважає, що виштовхування Польщі із союзу і внесення розбрату між нею і Брюсселем - це істотно важливе завдання для Кремля. Щоб це здійснити, Москва провокує напруженість між Польщею та Німеччиною і вбиває клин між Варшавою і Києвом. За словами експерта, пропаганда успішно працює на поляках. Багато хто з них навіть вірить, що союз з Росією буде більш безпечним, ніж з Україною.
Вуйчицький підкреслив, що пропагандистська перемога над Польщею може стати для Кремля приводом для початку подальших дій і справжньої агресії. Польща є настільки важливою країною, що доведення ситуації в Польщі до хаосу може стати істотним моментом, здатним переконати Кремль в тому, що справжню війну вже можна почати.

"Тоді якийсь історик зможе написати, що Друга світова війна почалася в 1939 році з нападу на Польщу, і схоже трапилося у наступній війні, хоча, звичайно, дати її початку ніхто з нас ще сьогодні не знає", - зазначив аналітик.

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...

"Звісно, що це комбо": У Повітряних силах назвали "вендетою" збиття Ту-22 у Росії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:42

У Повітряних силах ЗСУ назвали збиття російського бомбардувальника Ту-22М3 у Ставропольському краї своєрідною "вендетою" за масовану атаку по Україні в ніч проти 19 квітня, передають Патріоти України. з посиланням на речника Повітряних сил ЗСУ Іллю Євл...