Хіти тижня. "Росіяни повинні нервувати": Генерал розповів про стратегію просування ЗСУ на Донбасі

Під час тристоронніх переговорів щодо Донбасу не раз піднімалося питання про приведення лінії розмежування у відповідність з угодами, але "терористи ніяк не реагували".

Ігор Романенко. Фото: Апостроф.

Звільнення окупованих територій в "сірій зоні" Донбасу, які згідно з Мінськими угодами віднесені до України, має стратегічний і тактичний аспект. Про це "Обозревателю" розповів екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко, передають Патріоти України.

Відповідаючи на запитання про доцільність подібних дій української армії, він зауважив: "Тут є стратегія і тактика". "Стратегія свідчить про те, що, безумовно, це робити варто. Росіяни повинні нервувати, вони повинні погано себе почувати, недосипати і недоїдати з цього приводу і все інше", - сказав генерал.

Він нагадав: "Є Мінський протокол, є карти, де чітко зазначено, які території вднесені до України. Зрозуміло, що всі землі повинні бути повернуті. Сіра зона - за Україною. Більше того, Дебальцеве - теж за Україною".

Романенко також нагадав про те, що під час тристоронніх переговорів щодо Донбасу не раз піднімалося питання про приведення лінії розмежування у відповідність з угодами, але "вони ніяк не реагували". "Тому ми залишаємо за собою право повертати свої землі - поки що в рамках цих угод. Ми це робимо, коли вважаємо за потрібне", - заявив він.

Що стосується тактики, генерал пояснив: "В окремих місцях, з точки зору ведення бойових дій, безумовно, це варто робити. Там, де противник займав вигідні позиції, де під час цих обстрілів української армії завдавали великої шкоди. Щоб не давати противнику вести себе так нахабно і зухвало, приймалося відповідне рішення. І ми відбивали ці висоти, ліси та інше, і займали ці позиції. Наприклад, так було зі Світлодарською дугою і з промзоною Авдіївки", - сказав Романенко.

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...

У липні цього року російські війська можуть знову стояти під Києвом: У The Times виклали "лякалку" через зволікання Заходу

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:22

Існує загроза, що в липні 2024 року російські війська знову можуть опинитися під Києвом, а президент України Володимир Зеленський знову звернеться до країн Заходу з проханням не вивозити його, а надати необхідні українській армії боєприпаси, щоб битися...