Хіти тижня. "Російська влада не має права вказувати українцям": Мер Вінниці відповів на слова Путіна про Петлюру

У Росії з часів Радянського Союзу "дуже погано" з вивченням історії на основі історичних фактів.

Про це у Facebook заявив мер Вінниці Сергій Моргунов, коментуючи слова президента РФ Володимира Путіна, який назвав українського військового і політичного діяча Симона Петлюру антисемітом, передають Патріоти України.

"Їхня пропаганда весь цей час тільки тим і займається, що переписує історію України. Як колишній викладач історії, як я можу реагувати на брехню та міфи, наприклад, про "їхнього" князя Володимира, "їхню" королівну Анну, Русь?! Здається, усі знають, що спочатку була Київська Русь і лиш потім на болотах з'явилося Московське князівство. Але ні, у російських пропагандистів усе по-іншому", – написав Моргунов.

За його словами, те саме відбувається і з українським визвольним рухом, лідерів якого "більшовицька влада взагалі намагалася стерти і знищити і фізично, і в історії".

"Наш народ 100 років тому дуже важко боровся за незалежність і, на превеликий жаль, тоді її не здобув. Ми маємо знати свою історію і не повторювати її помилок. Тим більше зараз, коли та сама країна веде гібридну війну на українському сході і наші воїни вже четвертий рік боронять територіальну цілісність нашої держави", – зазначив мер Вінниці.

Він уважає, що російська влада не має права вказувати українцям, як ушановувати своїх героїв.

"І російській пропаганді тут робити нічого", – заявив Моргунов.

Свій коментар він завершив словами "Слава Україні!".

Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...