Хіти тижня. Російські методи: Як буде економічно знищено два українських порти в Азовському морі

15 червня стало відомо, що РФ тимчасово перекриє сполучення між Чорним та Азовським морями. Причина - будівництво Керченського мосту.

Місяць назад, 15 червня, стало відомо, що Російська Федерація тимчасово перекриє сполучення між Чорним та Азовським морями. Причина – будівництво через Керченську протоку Кримського мосту, який має сполучати Росію з окупованим півостровом. Так, згідно з офіційним повідомленням міністерства транспорту РФ, доступ до Азовського моря буде заблоковано 3-6, 8-10, 14-21, 28-31 серпня і 1-4 вересня 2017 року. Право на переміщення по морю матимуть лише судна і кораблі військово-морського флоту РФ, федеральних органів безпеки та засоби, які здійснюватимуть будівельні роботи.

За словами громадського діяча Станіслава Краснова, про плани збудувати Кримський міст Росія заявила ще у березні 2014 року, відразу після окупації півострова. Будівельні роботи розпочалися восени того ж року, а, згідно з планами керівництва РФ, в експлуатацію міст буде введений літом 2018 року.

«На моє здивування, терміни введення в експлуатацію мосту, ймовірно, не будуть перенесені. Тривалий час я сам не вірив, що в Росії щось виходить. Мабуть, вівся на «ура-патріотизм» деяких українських медіаресурсів про те, що в них нічого не виходить, що ні метра не збудовано, але я зайшов на сайт Кримського мосту… Ну добре, сайту можна не довіряти, бо це пропагандистський сайт… Зайшов на Google Maps і побачив, що дійсно 2/3, а, можливо, і 3/4 довжини мосту вже готові. Не з’єднаний міст лише в тих місцях, де найглибші місця протоки. І, власне, для з’єднання мосту – там будуть стояти арки – на місяць перекриють Керченську протоку», - розповів Краснов.

За його словами, спорудженням Кримського мосту Росія економічно знищить два українських морських порти, які знаходяться в Бердянську та Маріуполі.

«У вересні Азовське море буде розблоковане лише частково. Згідно з заявами росіян, з Азовського моря будуть виходити лише невеликі судна з осадкою не більше 8 метрів, які зможуть пройти під Кримським мостом. Відповідно два українських морських порти, які знаходяться в Азовському морі, - Бердянський і Маріупольський – виявляться повністю заблокованими та економічно знищеними», - повідомив він.

«Наразі, не заважаючи на військовий конфлікт, на тимчасову окупацію Маріуполя та окупацію Криму, Маріупольський порт веде активну торгівлю з багатьма країнами світу. Різні міжнародні судна в нього заходять, а після будівництва мосту вони не зможуть заходити в порт», - відмітив громадський діяч.

Краснов також висловив невдоволення щодо реакції української влади на плани Кремля.

«Виявилося, що єдиною реакцією була заява одного українського чиновника (заступника міністра інфраструктури Юрія Лавренюка, - ред.). Він заявив, що єдине, що вони збираються робити у випадку заблокування РФ Керченської протоки – подадуть в суд і вимагатимуть повернення збитків у розмірі 19 мільйонів доларів. Це брєд. Замість того, щоб вимагати посилення санкцій і самим щось робити, вони таким чином визнають, що Крим - російський», - обурився він.

«Чому Росія дозволяє собі такі хамські поступки у відношенні до України та міжнародного права? Все дуже просто. Україна не робить навіть того, чого очікує від неї міжнародна спільнота: Захід вводить (проти РФ, - ред.) санкції, Україна – продовжує торгувати; Захід виголошує ноти протесту, Україна – мовчить», - підсумував Краснов.

Джерело

На Росії посадили на 10 років бурята, який "планував вступити в легіон Свобода Росії" (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 5:58

Astra зазначає, що 26-річного чоловіка затримали в Кемерівський області, коли той "їхав у бік українського кордону". Другий Східний окружний військовий суд в Росії засудив 26-річного жителя Бурятії до 10 років колонії та штрафу 500 тисяч рублів. Чолові...

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...