Хіти тижня. Російські найманці відмовляються воювати проти ЗСУ, - ГУР

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони фіксують випадки залишення найманцями передових позицій в зоні проведення антитерористичної операції через невдоволення діями російського командування.

Про це заявив представник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко під час брифінгу в понеділок, передають Патріоти України.

«За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, за підсумками виплати 16 і 17 листопада цього року бойовикам так званих першого і другого армійських корпусів місячного заробітку зганено випадки зловживання російськими офіцерами службовим становищем, які полягали у привласненні додаткових виплат підлеглим, в тому числі і так званих бойових. Такі дії російського командування викликають невдоволення серед найманців, в результаті чого істотно збільшується кількість випадків залишення ними передових позицій», - сказав Лисенко.

Крім цього, зазначив він, «серед особового складу російських окупаційних військ продовжує зростати невдоволення умовами служби і небажання брати участь в бойових діях проти сил антитерористичної операції».

«Зокрема, 18 листопада рішенням командування так званого першого армійського корпусу знятий з передової позиції і виведений в тил один з підрозділів через саботаж виконання ним завдання зведення бойових дій проти сил АТО. 17 листопада в одному із з'єднань так званого другого армійського корпусу зірваний план чергової ротації через збільшення кількості особового складу, який відмовляється вирушати на передову і брати участь в бойових діях проти сил АТО», - зазначив представник Міноборони по АТО.

Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...