Хіти тижня. Російський актор і ворог Путіна нарешті отримав в Україні статус біженця

Сергій Анісіфоров близько трьох років судився з міграційною службою України.

Сергій Анісіфоров. Фото: Факти.Колишній російський актор Сергій Анісіфоров, який брав участь у Євромайдані в 2014 році, зараз живе в Україні і є активістом одеської "Самооборони", нарешті отримав статус біженця. Про це він сам розповів у Facebook, передають Патріоти України.

Як зазначив він, департамент у справах іноземців та осіб без громадянства Державної міграційної служби (ДМСУ) вже видав посвідчення біженця.

Анісіфоров близько трьох років судився з міграційною службою. Потім чиновники три місяці блокували надання акторові статусу біженця, не виконуючи остаточне рішення Одеського апеляційного адмінсуду від 22 лютого 2017 року.

Після розгляду чергової заяви актора про те, що йому небезпечно повертатися до Росії через участь у Євромайдані, Окружний адмінсуд Одеської області постановив надати Анісіфорову статус біженця. Крім того, суд звинуватив міграційну службу в тому, що вона погано аналізує інформацію про країну походження Анісіфорова. Законність цього рішення підтвердив суд другої інстанції.

У відділі з роботи із претендентами захисту міграційної служби навідріз відмовилися пояснити, чому протягом місяця вони не виконували рішення Апеляційного адмінсуду, пославшись на нібито дотримання вимог конфіденційності службовцями ДМСУ.

Зазначимо, Анісіфоров зіграв ролі у більш ніж двадцяти російських фільмах. Він виступив як опозиціонер російській владі, брав участь у протестному русі і маршах незгодних.

Керченському мосту, логістичним вузлам та базі в Севастополі хана? - США дозволили Україні застосовувати далекобійні ATACMS по Криму - The New York Times

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:42

Україна вже отримала версію балістичні ракети ATACMS із дальністю до 300 кілометрів, стверджують джерела. США дозволили Україні бити по об'єктах у Криму далекобійними балістичними ракетами ATACMS. Про це напередодні повідомила газета The New York Times...

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...