Хіти тижня. Рубль - всьо? - У РФ заявили про фінансову катастрофу через нові санкції США

США збираються ще й ввести санкції на придбання міжнародними інвесторами російського держборгу. В такому випадку рубль може впасти.

Про це пише "Газета.ру", посилаючись на експертів-економістів, передають Патріоти України.
Одним з найбільших ризиків для Росії вони називають обмеження на вкладення нерезидентів в російські папери. Найжорсткіший з обговорюваних варіантів - цілковита заборона купівлі іноземцями російських паперів.

"Номінальний обсяг облігацій федеральної позики, що належать нерезидентам, на 1 грудня 2017 року, за даними ЦБ, склав 2,183 трлн рублів - це 32,1% від загального обсягу ОФЗ (близько 7 трлн рублів). Якщо уявити, що нерезиденти одномоментно виведуть ці вкладення, то це може привести до зростання курсу долара на 5 рублів", - пояснила головний економіст "Альфа-банку" Наталія Орлова.

Розуміючи всі ризики ситуації, що склалася, Центробанк Росії заявив, що вивчає стресові сценарії в зв'язку з заявами міжнародних партнерів про можливості подальшого посилення санкцій.

Хоче влаштувати торг? Шредер заявив, що його дружба з Путіним може допомогти закінчити війну

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:44

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер вважає, що його давні добрі стосунки з російським диктатором Володимиром Путіним можуть посприяти закінченню війни в Україні. Слова Шредера у четвер, 28 березня, наводить Deutsche Welle, передають Патріоти Укра...

Стефанчук розповів, як довго Рада може розглядати закон про мобілізацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:30

Верховна Рада може розглядати законопроєкт про мобілізацію в сесійній залі впродовж одного - кількох тижнів, якщо народні депутати наполягатимуть на всіх правках, за відсутності цього - розглянуть швидше, заявив голова ВР Руслан Стефанчук у коментарі ...