Хіти тижня. "Рило закоротке": Російські окупанти в Криму безсило спостерігали, як їх "прасує" американський Global Hawk

Розвідник RQ-4A Global Hawk літає на висоті близько 16 кілометрів, крім усього іншого заглушаючи радари ППО в Криму.

 Американський безпілотник. Фото:intelligent-aerospace.com

ППО РФ вже тиждень спостерігає за американським БПЛА над Кримом, але не може його дістати. Про це пишуть як в соціальних мережах, так і повідомляють джерела в міноборони РФ, передають Патріоти України.

За словами одного такого джерела, розвідник RQ-4A Global Hawk літає на висоті близько 16 кілометрів, крім усього іншого заглушаючи радари ППО в Криму. На протязі декількох днів росіяни змушені просто спостерігати за його польотами, практично нічого не роблячи, спостерігаючи, як він заходить на територію українського Криму на кілька хвилин.

Розміщення С-400 в Криму в даному випадку супроводжується гіпотетичною загрозою, що "клята хунта" може атакувати міст або будь-який об'єкт на території півострова. Однак, справжня мета для загарбників - це встановлення абсолютного контролю за повітряним простором в чорноморському регіоні, пише відомий блогер zloy_odessit.

Приблизно такі ж маневри протягом тижня американський розвідник виконував і над територією окупованого Донбасу. БПЛА підходив до лінії розмежування, а потім вимикав транспондер, включав перешкоди для радарів і далі зникав вглиб захопленої території.

На думку військових аналітиків, сучасний розвідник RQ-4A Global Hawk практично невразливий для переважної більшості сучасних ППО.

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...