Хіти тижня. "Самі себе відлучили від церкви": В УПЦ МП заявили, що ієрархи, які прибули на Об'єднавчий собор, "перейшли в розкол"

Українська православна церква Московського патріархату виключить із диптиха канонічних єпископів ієрархів, які прибули на об'єднавчий собор щодо створення помісної Української православної церкви.

Об'єднавчий собор відбувається у Києві 15 грудня. Фото: EPA.

Ієрархи Української православної церкви Московського патріархату, які прибули на об'єднавчий собор щодо створення помісної Української православної церкви, більше не мають стосунку до УПЦ МП. Про це в коментарі заявив глава Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП Климент (Вечеря), передають Патріоти України.

Климент сказав, що ці ієрархи створюють нову церкву і туди переходять. На запитання, чи будуть до них застосовані якісь санкції, представник УПЦ МП відповів: "До нас вони більше не мають відношення".

"Якби вони були в УПЦ [МП], то на них могли б розповсюджуватися якісь дії... Ми лише констатуватимемо, що вони перейшли в розкол, і повідомимо помісні церкви, що в диптиху канонічних єпископів України вони більше не значаться. У даному випадку люди самі захотіли відлучити себе від своєї церкви. Нам залишається це лише із сумом констатувати", – заявив Климент.

Все не так погано як декому здається: Голова Комітету збройних сил Сенату США спрогнозували термін контрнаступу ЗСУ

вівторок, 19 березень 2024, 8:14

США наразі вважають, що впродовж найближчих місяців і до кінця 2024 року українські військові відтіснятимуть росіян, а наступного року перейдуть у наступ і встановлять вогневий контроль над Кримом. Але для цього потрібна допомога США. Додаткове фінансу...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 березня

вівторок, 19 березень 2024, 7:53

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.03.24 орієнтовно склали: