Хіти тижня. Саміт у Гельсінкі: Стало відомо про зміст записки, котру Путін передав Трампу

За інформацією американських видання Politico, під час зустрічі в Гельсінкі президент РФ Володимир Путін передав президенту США Дональда Трампа записку, яка містить низку пропозицій щодо взаємного роззброєння.

Видання пише, що особа, яка передала документ Politico, отримала його від російських чиновників, передають Патріоти України.

У документі під назвою "Діалог з питання контролю за озброєннями" йдеться про продовження терміну дії Договору про обмеження стратегічних наступальних озброєнь, який спиливає в 2021 році. У записці зазначається, що Росія залишається прихильною Договору про ракети середньої і меншої дальності і пропонується вжити заходів для того, щоб уникнути "інцидентів при військовій діяльності в Європі". Також в переданому Путіним Трампу списку пропозицій міститься ідея про укладення нового договору, що обмежує розміщення зброї в космосі. Крім того, Кремль виступив з ініціативою про початок експертних консультацій для виявлення "дестабілізуючих видів зброї і врахування їх у механізмі контролю над озброєннями".

У Білому домі відмовилися підтвердити або спростувати достовірність документа. Представник Ради національної безпеки Гарретт Маркіз заявив, що Трамп не отримував ніяких пропозицій від Путіна в письмовому вигляді.

Опублікував: Олег Устименко

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...

"Епідемію абортів має бути припинено": Кирило обіцяє розплодити росіян до 600 млн осіб

четвер, 28 березень 2024, 19:15

За сто років сталого демографічного зростання Росія має довести чисельність населення до 600 млн осіб. Для реалізації такої мети потрібно заборонити аборти, вести пропаганду багатодітної родини та повернути «традиційні для російського народу цнотливіст...