Хіти тижня. Санкції працюють: Вежі Кремля зчепилися між собою - Піонтковський (відео)

За словами політолога, минуло усього кілька днів після введення санкцій, а "розкол" вже був "у наявності".

У Кремлі посіяли розбрат? Ілюстрація: РБК.

Американські санкції привели до розбіжностей між так званими російськими елітами. Про це в ефірі програми "БАЦМАН" головного редактора видання "ГОРДОН" Олесі Бацман на каналі "112 Україна" заявив російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський, передають Патріоти України.

"Вони роз'єдналися. Це дуже цікава подія, буквально останніх днів. Увесь цей сирійський галас якось відвернув увагу... Перша російська офіційна реакція – наша пропаганда придумала новий термін. Цих олігархів оголошують "капітанами російського бізнесу". Перша частина кампанії – сталося жахливе порушення всіх священних прав приватної власності, атака на "капітанів російського бізнесу". Посол, цей ідіот, генерал Антонов (посол РФ Анатолій Антонов. – ред.)... Він заявив: "Як це так, ви підриваєте діяльність "капітанів російського бізнесу", які дають десятки тисяч робочих місць простим американцям", – сказав політолог.

Він зазначив, що у Держдуму РФ було внесено законопроект про їх підтримку, тобто про підвищення податків і скорочення пенсій. "Так, ми всі маємо збирати на Абрамовичів і Ротенбергів. Така кампанія тривала два дні, 7-го і 8 числа. А потім, із неділі, вступила інша артилерія... Одна з веж Кремля підняла бунт. В одній із телевізійних програм виступив генеральний прокурор РФ Чайка (Юрій Чайка. – ред.), який заявив: "Дуже добре, що нарешті хоч хтось заарештовує активи цих злочинців, мерзотників, які пограбували Росію. Так, нехай заарештовують, нехай залишають у себе цих шахраїв, а гроші вони мають повернути нам, Росії", – сказав Піонтковський.

Він додав, що наступного дня з тією ж позицією виступив голова Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін. "Те саме сказав. Це дуже позитивна акція, він сподівається, що Англія й Америка цивілізовано дотримаються свого законодавства, заарештують ці величезні гроші і повернуть їх нам. Кому нам? Тим самим, хто брав участь у пограбуванні! Чим цікава позиція Чайки і Бастрикіна? Півтора трильйона доларів виведено злочинцями за межі Російської Федерації, а генеральний прокурор і голова Слідчого комітету просто під час цього були присутні? І тільки зараз це для них відкрилося?" – сказав він.

За словами Піонтковського, минуло кілька днів після введення санкцій, а "розкол" вже був "у наявності". "Одна частина людей, яких найбільше зачепило, у яких основні гроші в Америці й Англії, дбає, щоб їх урятувати. Таврує Захід, у суди хоче йти тощо. А якщо не вдасться, то компенсувати з російського бюджету. Хоча я не знаю, що там знайдуть. А інша частина, яку, мабуть, трохи обійшли під час чвертьстолітнього розграбування Росії, хоче взяти реванш. Оголосити перший шар олігархів злочинцями, змусити Захід повернути гроші та перерозподілити їх між собою. Гостра політична боротьба", – зазначив політолог.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...