Хіти тижня. Ще не втомився: Путін розіграв "багатоходівку", звільнивши Чийгоза й Умерова, - Снєгирьов

Путін видав Туреччині двох кримських татар не тому, що злякався посилення антиросійських санкцій.

Президент РФ розіграв чергову багатоходівку. Таку думку сайту "24" висловив військовий експерт Дмитро Снєгирьов, зазначають Патріоти України.

По-перше, за словами експерта, видача двох політичних заручників може спричинити конфлікт серед кримських татар. Зокрема хоча Чийгоз і Умеров не зверталися за помилуванням, Путін підписав відповідний указ. З таким проханням до президента РФ звернувся муфтій кримських татар. І вже лунають претензії кримських татар ніби до російських уподобань муфтія.

Крім того, фахівець звертає увагу на вироки. Звинувачували Чийгоза і Умерова за однаковими статтями – заклики щодо повалення російського режиму, а терміни різні. Чийгозу дали 8 років, Умерову – два. Така різниця, вважає Снєгирьов, через те, що в Умерова є російський паспорт, і рано чи пізно постане питання, чому людина, яка позиціонує себе як противник Путіна, отримала громадянство РФ.

По-друге, Путін підкладав міну під Туреччину, передавши Анкарі кримських татар. Прийнявши в себе Чийгоза й Умерова, Туреччина фактично визнає втрату суб’єктності України над Кримом, а також погоджується з фактом анексії півострова Росією. Таким чином створюється прецедент визнання окупації Криму з боку Туреччини, – вважає Дмитро Снєгирьов.

По-третє, наголошує експерт, попри тиск США, газопровід "Турецький потік", по якому качатимуть російське паливо в Європу, буде добудований. Ердоган погодився прийняти в себе Чийгоза і Умерова, тому що зацікавлений у "Турецькому потоці", який позбавить Україну щорічного прибутку розміром мінімум в один мільярд доларів. "Тиск США на Туреччину щодо припинення будівництва "Турецького потоку" нівелюється фактом звільнення двох кримських татар. І тепер Ердоган триматиме за горло Грецію, Болгарію, Румунію та Італію, куди качатимуть російський газ. І США не зможуть зі скрапленим газом зайти на європейський ринок. Також Ердоган тепер зможе диктувати свою волю Росії, виступаючи в ролі країни-транзитера", – переконаний експерт.

При цьому Снєгирьов зазначає, що Україна отримала чергового ляпаса. Путін зовсім не злякався санкцій, помилувавши кримських татар. Нас взагалі виключили з моменту перемовин. До того ж, віддають етнічних кримських татар, але досі в полоні РФ перебуває українець з Криму Олег Сенцов. ФСБ провела чергові обшуки в кримських татар.

Путін показує, що готовий домовлятися, але тримає ситуацію під контролем. І кількість ув’язнених татар пропорційно збільшиться, – наголосив Снєгирьов. Нагадаємо, 25 жовтня представників Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова, незаконно засуджених в окупованому Криму, видали Туреччині. 27 жовтня вони прибули в Україну.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...