Хіти тижня. Що задумав Путін: Для відправки в Білорусь заявленої кількості військових Росії потрібна тисяча вагонів, а замовили 4,5 тисячі, - Романенко

На думку експерта, створивши стратегічне ударне угруповання, РФ зможе чинити тиск на Україну і її партнерів. Ми ж, бачачи загрозу з півночі, зосереджуємо на цьому напрямку свої сили.

Ігор Романенко. Фото:Апостроф

Під час військових навчань "Захід-2017", які пройдуть в Білорусі, Москва може створити ударне угруповання, яка загрожує безпеці України. Про це заявив в коментарі виданню Гордон генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко, передають Патріоти України.

"У навчаннях "Захід-2017" дійсно є певна загроза для України. Згідно Віденської угоди, участь в навчаннях може прийняти максимум 12 тисяч військовослужбовців. Москва так і зробить. Але при цьому у них з 2014 року є торований сценарій.

Вони проводять навчання, але потім Путін оголошує раптову перевірку збройних сил. У підсумку росіяни створюють угруповання такої чисельності, як їм потрібно. В минулому році була така ж історія. На навчання "Кавказ-2016" було заявлено 12,5 тисяч осіб. А за фактом ударне угруповання становило понад 100 тисяч. Для повномасштабної війни з Україною їм потрібно близько 240 тисяч військових", - зазначив Романенко.

За його словами, Росія замовила в 4,5 рази більше залізничних вагонів, ніж необхідно для відправки в Білорусь заявленого числа російських військовослужбовців.

"Путін підписав указ про збільшення чисельності російських збройних сил більш ніж в два рази. Вони почали формувати п'ять нових дивізій. Три з них націлені на Україну, по одній - на Польщу і країни Балтії. До того ж, створене угруповання бронетехніки на окупованих територіях Донбасу.

Там більше 700 одиниць техніки. Це більше ніж в Європі разом взятій. І не забуваємо, скільки техніки в самій РФ. На наших східних кордонах знаходяться 50 тисяч російських військових. На півночі ще 20 тисяч. Для відправки в Білорусь заявленої кількості військових Росії потрібна тисяча вагонів, а замовили 4,5 тисячі.

Створивши стратегічне ударне угруповання, РФ зможе чинити тиск на Україну і її партнерів. Ми ж, бачачи загрозу з півночі, зосереджуємо на цьому напрямку свої сили", - підкреслив Романенко.

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...