Хіти тижня. Щоб довести тези своєї пропаганди: Кремль готує Україні пастку зі звільненням полонених моряків (відео)

Нам потрібно за будь-яку ціну звільнити наших хлопців, і це емоції, які абсолютно зрозумілі і на яких Росія навчилася вже багато років дуже вдало грати по всьому світу.

Георгій Тука. Фото: LIGA.net.

Росія готова обміняти моряків, як порушників кордону і цим фактично підтвердити тези російської пропаганди. Про це в ефірі ток-шоу "Прямий ефір" на "Прямому" розповів заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука, передають Патріоти України.

"На жаль, нещодавно прозвучала заява Путіна про те, що Росія наших моряків розглядає виключно як порушників кордону, Росія не відмовляється від діалогу для обміну або звільнення, Росія не отримала ще офіційного жодного звернення з боку України, і ці моряки будуть засуджені як фактично кримінальні злочинці", - заявив Тука.

За словами посадовця, в таких висловах полягає пастка російської політики. "Зараз ми всі в захваті від того, що нам потрібно за будь-яку ціну звільнити наших хлопців, і це емоції, які абсолютно зрозумілі і на яких Росія навчилася вже багато років дуже вдало грати по всьому світу. От на цих емоціях нас фактично змусять, якщо ми погодимося на саме такий алгоритм, визнати, що, по-перше, наші моряки винні, по-друге, вони не перебували в нейтральних водах. Якщо ми погоджуємося, що вони порушники кордону. І ми визнаємо апріорі правоту дій Російської Федерації в Чорному морі.

І таким чином нас досить підступно на дипломатичному рівні намагаються визнати і фактично прийняти ті тези, які зараз впроваджують російські політики й російська пропаганда," - пояснив чиновник.

Тука висловив сподівання, що процес визволення моряків буде відбуватись іншим чином. "Ми будемо наполягати на тому, що наші хлопці є військовополонені, що до них має бути застосовані норми Женевської конвенції, і за посередництва, як один із найімовірніших варіантів, Міжнародного комітету Червоного хреста, будуть розпочаті переговори про їхнє звільнення. І завдяки тиску, в першу чергу, ззовні", - пояснив заступник міністра.

"Для російської пропаганди зʼявиться чудовий козир": Експерт пояснив, як Росія бачить майбутню війну з Альянсом

вівторок, 19 березень 2024, 0:30

Експерт з міжнародної безпеки Фонду "Демократичні ініціативи" Тарас Жовтенко вважає, що Росія може готуватись до обмеженої гібридної операції на території однієї з країн НАТО. Таку думку він висловив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Ще о...

Гарно зарекомендували себе у розвідці, та патрулюванні: Бельгія надасть Україні 300 штук італійських броньованих позашляховиків LMV, - ЗМІ

вівторок, 19 березень 2024, 0:04

Бельгія готує пакет військової допомоги для України, який міститиме 300 броньованих позашляховиків LMV, повідомляє видання Shephard Media. Компанія Iveco DV представила LMV 4x4 у 2001 році, як автомобіль із високим рівнем прохідності та захисту броні. ...