Хіти тижня. Щось готується? З Росії на Донбас привезли сотні найманців та військову техніку

У 2-му АК "ЛНР" командування планує найближчим часом різко поліпшити "якість підготовки мінометних розрахунків".

Бойовики "ЛНР". Фото: соцмережі.

Бойовики "ЛНР" отримали поповнення найманцями з Росії, а також піхотне озброєння виробництва РФ. Про це нардеп, координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук повідомляє на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

За даними військового експерта, 6-й окремий механізований полк ( "козачий") зі складу 2-го "армійського корпусу" "ЛНР" отримав маршове поповнення, яке прибуло з РФ в Кадіївку (колишній Стаханов) - до 200 російських найманців. Також - не менше 20 одиниць піхотного озброєння (82-мм мінометів, станкових гранатометів типу СПГ і АГС, ЗУ-23-2).
Крім того, у 2-му АК "ЛНР" командування планує найближчим часом різко поліпшити "якість підготовки мінометних розрахунків", шляхом проведення ряду навчальних зборів, доукомплектування підрозділів особовим складом і новою матеріальною частиною. Зокрема, очікується надходження з РФ 40-ка раніше замовлених 82-мм мінометів.

А тим часом 100-а окрема мотострілецька бригада з 1-го АК "ДНР" отримує з РФ на доукомплектування великокаліберні кулемети типу НСВ-12,7 "Скеля" (також зафіксовані 12,7-мм кулемети "Корд" російського виробництва, що знаходяться тільки на озброєнні армій РФ і Малі). Кулемети перевозять в розібраному вигляді вантажним автотранспортом, додав координатор "Інформспротиву".

Удар по авіабазі "Кущевська": Розвідка Британії оцінила, до чого призведе розосередження літаків Росії

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:30

Впродовж тижня українська атака на російську авіабазу "Кущевська", ймовірно, призвела до того, що приблизно 40 літаків різних типів були виведені з цього району. Їх розподілили між кількома аеродромами. Про це пише Міноборони Великої Британії, передают...

ГУР проти російського "Тора": У мережі показали, як HIMARS спалив пускову ворожого ЗРК (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:21

На Запорізькому напрямку бійці підрозділу активних дій Головного управління розвідки МОУ спільно із операторами HIMARS виявили та знищили пускову установку зенітного ракетного комплексу "Тор", передають Патріоти України. Деталі: Розвідники зазначають, ...