Хіти тижня. Скандальний російський політик публічно образив національні гімни України та Польщі

Жириновський звинуватив сусідні країни в невдячності і заявив, що вони існують тільки завдяки "русскому царю".

Володимир ЖириновськийСкандальний російський політик, лідер ЛДПР Володимир Жириновський публічно образив національні гімни України та Польщі, передають Патріоти України.

Під час ефіру однієї з передач, висуваючи свою гіпотезу про те, що США нібито хочуть знищити Україну і Польщу, розв'язавши там війни, він заявив: «Нам наш флаг запрещают везти в Южную Корею. У вас флаги вы забудете! Вы сейчас на флаги посмотрите, ваши гимны послушайте еще. У вас, у обеих стран, Украины и Польши, гимн «Еще не сдохла Польша и Украина», «Еще не вмерла», «Еще не умерла».

Польський публіцист Зигмунт Дзенчаловскі після таких слів пригрозив тим, що в разі продовження подібної риторики він покине студію. При цьому Жириновський задався питанням, що не розуміє, як інакше перевести на російську мову початок гімнів України та Польщі: «Вот вы такие обидчивые, а когда вы четвертовали наших солдат и офицеров, это вы не помните?! Когда вы шли на нашу страну! Вы нам объявили войну в 1920 году или мы вам?! Кто вам дал свободу?! Русский царь! Конституцию, сейм — вам все давали. Кто вас поднял из руин после немцев?! Вы неблагодарные! Нет польского гимна!».

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...