Хіти тижня. Скрепи підуть з торбами жебракувати: Пентагон хоче вдатись до потужного кроку, щоб втихомирити росіян

Уроки "Холодної війни" нічого не навчили Путіна і його оточення. Заслаблий московський хижак з хиленькою економікою упевнено прямує стежкою, що поховала економіку СРСР, а врешті і саму другу наддержаву світу.

Пентагон. Фото: Рейтерс.

У Міноборони США планують почати будівництво ракет, заборонених з часів Холодної війни. Про це пише авторитетне американське видання Wall Street Journal, передають Патріоти України.

Таким чином США хочуть змусити Москву дотримуватись домовленостей і не будувати свої ракети забороненого класу. Як пише видання, США готують підґрунтя для створення ракети такого типу, який був заборонений за часів Холодної війни, якщо Росія не відмовиться від власної розробки подібного озброєння.

Поінформовані співрозмовники видання розповіли виданню, що йдеться про можливе відновлення арсеналу ракет середнього радіусу дії наземного базування. Оскільки Росія постійно порушує умови Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності, який був підписаний президентом США Рональдом Рейганом і лідером СРСР Михайлом Горбачовим у 1987 році.

За словами американських чиновників, ціль таких дій США полягає в тому, щоб знову змусити Кремль виконувати свої зобов'язання. "Задум в тому, що ми пошлемо росіянам сигнал про те, яку ціну у військовій площині вони заплатять за порушення договору. Ми готуємося жити в мирі після Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності, якщо це той мир, якого хочуть росіяни", – сказав виданню американський чиновник, який побажав залишитись неназваним.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...