Хіти тижня. "Сначала была Польша, затем Венгрия, Молдова, теперь - Румыния. Украина может стать следующей", - Портников

Румунія впевнено наближається до моделі, яка вже панує в сусідніх країнах - моделі, коли склад уряду визначає партійний вождь, а не виборець або парламент.

Віоріка Денчіле. Фото: Рейтерс."Віоріка Денчіле стала першою жінкою-прем’єром Румунії. Однак новина не в цьому, а в тому, що вона - вже третій прем`єр, якого висувають румунські соціал-демократи після своєї перемоги на останніх парламентських виборах. І кожного разу прем’єру не вдається спрацюватися з лідером партії Лівіу Драгнєю", - пише оглядач Віталій Портников на своїй сторінці у "Фейсбуці", передають Патріоти України, та продовжує:

"Прем`єр Міхай Тудосе змушений був піти у відставку після того, як спробував зробити міністра внутрішніх справ, фаворитку Драгні, відповідальною за скандал у поліції й домогтися її відставки.
Таким чином, Румунія впевнено наближається до. моделі, яка вже панує у сусідніх країнах - моделі, коли склад уряду визначає партійний вождь, а не виборець чи парламент. Така модель вже працює у Польщі, Угорщині, Молдові. Румунія - наступна на черзі, поки що такій моделі протистоять президент та опозиція, однак її втілення у життя - справа часу. Україна - на черзі".

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...