Хіти тижня. Снайпер СБУ пояснив, навіщо нам потрібні дорогі гвинтівки Трампа

Рішення США про продаж Україні летального озброєння сприймається неоднозначно через дуже високу ціну цієї зброї.

Про це розповів інструктор зі снайперської стрільби, екс-співробітник "Альфи" в інтерв'ю "КП в Україні", передають Патріоти України.

Зокрема, мова йде про гвинтівку Barrett M107A1. "Ці гвинтівки, які по різних каналах потрапляли в Україну, вже десь рік "на ура" воюють, використовуються нашими снайперами в АТО. Крім самої гвинтівки, в снайперську систему входить прицільний комплекс, метеостанція - прилад, який вимірює швидкість вітру і метеоумови, балістичний калькулятор, потужний бінокль корректировщика стрільби, який, як правило, працює у парі зі снайпером", - розповів інструктор.

За його словами, українським військовим дуже потрібна така снайперська система, однак існує дуже серйозна проблема.

"Якщо ми будемо купувати такі гвинтівки і не налагодимо під них випуск боєприпасів в Україні, то сенсу в цій зброї немає. Вони в сумі коштують більше, ніж сама гвинтівка. Один постріл 50 калібру - близько 250 гривень. А якщо гвинтівка потрапить в руки не професіонала, а рядового бійця, то він спалить цих патронів неміряно", - пояснив він.

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...