Хіти тижня. "Сожрать украинцев, чтоб и следа не осталось": Історик із РФ закликав Москву до масштабної окупації (відео)

Ігор Шишкін дозволив собі назвати Україну не суверенною державою, а "самостійним" проектом із антиросійським характером.

Ігор Шишкін. Фото: скріншот з відео.

Російський історик-пропагандист, заступник директора Інституту країн СНД Ігор Шишкін виступив із нахабною заявою про те, що його країна повинна боротися за збереження "російської України", передають Патріоти України.

На його думку, це необхідно, оскільки українці нібито є не окремим самобутнім народом, а лише частиною російської нації. Свою проімперську промову він озвучив на круглому столі в Москві, повідомляє підконтрольний Кремлю пропагандистський ресурс.

Крім того, Шишкін дозволив собі назвати Україну не суверенною державою, а "самостійним" проектом із антиросійським характером. Продовжуючи розвивати свою маразматичну думку, історик країни-агресора переключився на тему української мови, нахабно підкресливши, що вона нібито може існувати тільки як частина великої російської культури.

"Потрібно визначитися, за що ми боремося, і не протиставляти український народ російському, українську мову російській мові, адже це — різновид російської мови. Це думка одного із найзнаменитіших російських мовознавців, академіка Потебні. До речі, його ім'я носить Інститут мовознавства Національної академії наук України. його там вважають найвидатнішим мовознавцем і лінгвістом України. Так ось, він говорив, що це аксіома: українська мова — частина російської мови, український народ — частина російської нації. Відповідно, потрібно розуміти, що ми повинні боротися саме за російську Україну, за російську мову в Україні, як рідну мову — яка не заперечує українську мову, а враховує її", — висловився Шишкін.

Що стосується посилення настроїв українського суспільства, спрямованих на остаточний відхід від радянського минулого і нав'язаних Росією культурних зв'язків, то пропагандист назвав їх насильницькою українізацією внаслідок "незалежності".

"Український проект — не просто сепаратистський, не просто проект із відділення якогось шматка території. Це проект із розколу російської нації. Він задуманий не як проект на ослаблення Росії в першу чергу, а російської нації — як стрижня Росії. Тому Україна завжди, коли стає незалежною, розвивається як антиросійський проект, винищує у собі все російське", — не припиняв свої відірвані від реальності міркування він.

"Усе робиться для того, щоб перетворити одну з гілок російської нації — українців — в антиросійських манкуртів. Тому там винищувалося і буде винищуватися усе російське, що є. Якщо так буде розвиватися далі, мову заборонять повністю, церкву розділять. Тому потрібно розуміти, що боротися необхідно за російську Україну", — страхітливо підсумував Шишкін.

На агресивні випади рупора Кремля відреагував український політтехнолог Олексій Голобуцький, який викрив Шишкіна у сповідуванні традиційної тоталітарної ідеології, що ставить за мету знищення незалежної України.

"Ну так: територію захопити, українців разом із "мовою" та культурою — у концтабори за звичною царсько-сталінською практикою. А у свята випускати на сцену — нехай танцюють гопак і співають "мелодійні малоросійські пісні". Загалом нічого нового, все та ж звична імперська брехня "адіннарод" і "адінязик", — і це з приналежністю до двох різних рас, а не те що націй! Ну і мова — те ще койне, вкрай далеке від української зокрема і слов'янського загалом мовлення", — обурено підкреслив він.

Голобуцький також додав, що ніколи й нікому не варто забувати: ніякий "мир" і "добросусідство" із канібальською імперією, якою він вважає Росію, неможливі за визначенням. Експерт зазначив, що головним девізом країни-агресора є наступна фраза: "Зжерти українців, щоб і сліду не залишилося".

"А ось академік Потебня, на якого у своїх словесних випорожненнях посилається Шишкін, — це окреме питання, із яким дійсно варто розібратися: імені кого саме у нас Інститут мовознавства. А то якось непристойно вийде, якщо українських лінгвістів справді виховують на прикладі "зразкового хохла", — яскраво завершив свій критичний пост Голобуцький.

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...