Хіти тижня. "Спочатку буде трохи війни, щоб рух ікс "приніс мир": Арестович озвучив сценарій, як Путін спробує захопити владу в Україні

З огляду на майбутні президентські і парламентські вибори в Україні, глава Кремля спробує захопити країну не літаками і ракетами, а політиками.

Олексій Арестович. Фото: Апостроф.

Президент Російської Федерації Володимир Путін може використати якийсь рух ікс для встановлення контролю над Україною. Про це заявив військовий експерт і блогер Олексій Арестович, передають Патріоти України.

За його словами, з огляду на майбутні президентські і парламентські вибори в Україні, глава Кремля спробує захопити країну не літаками і ракетами, а політиками. "Звичайно, ситуація буде корелювати з фронтом. Цілком можливо, що якийсь із кандидатів буде йти на президентські вибори під гаслом "Я принесу вам мир". А для того, щоб він приніс мир, потрібно, щоб спочатку було трішки війни, а потім він пішов і визволив якихось полонених, домовився про припинення вогню і так далі. Але там же теж не дурні сидять, вони це все прекрасно розуміють і прораховують якісь оригінальні варіанти. Тобто може бути якийсь рух ікс. І я б на місці росіян діяв з несподіваного напрямку, показуючи, що не збідніла земля російська. Адже скільки можна крутити одну і ту ж пластинку", - зазначив Арестович.

Він уточнив, що Росія, швидше за все, не змінить свою стратегію діяти без особливих засобів і витрат, тому що вона підсанкційна держава. "Ця історія розрахована дуже надовго, і разово вони не можуть собі дозволити великі витрати. Воно того не варте. Тому вони будуть діяти мінімальними засобами, тим більше, що у них дуже хороша внутрішня позиція", - сказав експерт.

Арестович зазначив, що від росіян всі чекають ескалації, оскільки після двох великих спортивних подій вони те і робили, що захоплювали території. І тут немає сенсу робити втретє одне і теж, тому вони не будуть псувати хороші враження від чемпіонату якимись силовими діями.

"Вони не підуть зараз на ескалацію ще і з тієї причини, що тільки-тільки почали вдало перебирати на себе зовнішню політику: Східну Європу вони в значній мірі підім'яли і повернули на себе, дуже добре грають на конфлікті європейців з Трампом (президентом США Дональдом Трампом , - ред.), грають на "Північному потоці-2", домовилися нарешті по Сирії. І різко бити горщики після того, як вони налагодили зв'язки? Ну, м'яч тож на їхньому боці, тим більше футбол їм дав дуже багато, і вони збудували тендітну архітектуру якихось позитивних рішень - тому Путіну немає сенсу псувати це різкими військовими рухами", - підсумував він.

Джерело: Апостроф

Вбивство мало відбутись у Польщі: Затримано чоловіка, який готував замах спецслужб РФ на Зеленського

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:23

Українські правоохоронці в співпраці з органами правопорядку Республіки Польща затримали громадянина Польщі за підозрою у готовності діяти на користь спецслужб Російської Федерації, який пропонував замах на президента Зеленсько, повідомляє генпрокурату...

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставки Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...