Хіти тижня. Спостерігали за бойовиками на власні очі: Американські військові таємно відвідали лінію фронту на Донбасі

Візит заокеанських гостей на Світлодарську дугу офіційно не афішували.

Ілюстрація:UA-Reporter

Делегація американських військових на чолі з військовим дипломатом Томасом Воффордом провели кілька днів на передових позиціях українських військових. Візит заокеанських гостей до Світлодарської дуги - самого гарячого місця фронту на сьогоднішній день, не афішували. Про це пише ТСН, передають Патріоти України.

Як зазначає джерело, військова підтримка України стає частиною програми національної оборони США. На цьому тижні проект бюджету на потреби національної оборони в 2018 році, схвалений американським конгресом, передбачив виділення 350 мільйонів доларів для надання допомоги Україні в галузі безпеки.

При цьому, як відзначають українські дипломати, проект закону також дає дозвіл на надання летальних озброєнь оборонного характеру, тому військові США вирішили побачити те, що відбувається на Донбасі на власні очі.

Наскільки відомо, разом з Томасом Воффордом були ще двоє американців "з великими зірками на погонах". До найближчого бліндажа з бойовиками було всього 150 метрів, тому полковники США мали можливість розглянути все неозброєним оком.

Очікується, що гості зіграють ключову роль в ухваленні рішення Сполучених Штатів про надання Україні летальної зброї.

"Змушений визнати, більшості американців було байдуже те, що діється в Україні. Але настав час змінити своє ставлення", - зазначив Алекс Андеграунд, боєць ЗСУ і громадянин США.

Про що американські полковники говорили з українськими військовими на нульовому рубежі - невідомо. Однак командир, який провів для американців ризиковану екскурсію по передовій, впевнений, що військові США рішуче налаштовані підтримати Україну зброєю. І все ж остаточне рішення буде приймати президент Дональд Трамп.

Якщо не буде політичної заборони: Експерт розвповів, які цілі в Росії можна знищити ракетами ATACMS

четвер, 25 квітень 2024, 6:50

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський прокоментував ухвалення Сенатом США законопроєкту про допомогу Україні. За його словами, якщо пакет допомоги передбачатиме поставки Україні ракет ATACMS - їх можна буде використати для знищення пуско...

Заява спікера парламенту Вірменії щодо України викликала істерику в Москві

четвер, 25 квітень 2024, 5:58

Спікер парламенту Вірменії Ален Симонян заявив про "рішучу підтримку Єреваном територіальної цілісності України, Молдови, Грузії, Кіпру та всіх країн". У Росії стверджують, що він "перейшов усі червоні лінії", повідомляють Verelq та APA. . Виступаючи ...