Хіти тижня. Спроба прориву: Турчинов зробив важливу заяву щодо ситуації на Бахмутській трасі

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що російські гібридні війська не припиняють постійних спроб прориву оборони сил АТО в районі Бахмутської траси з виходом на стратегічно важливі рубежі.

Про це він заявив в рамках робочої поїздки в зону проведення АТО, повідомляє прес-служба РНБО, передають Патріоти України.

Зокрема, Турчинов перевірив стан забезпечення та бойової готовності підрозділів Збройних Сил в оперативно-тактичному угрупуванні «Луганськ». За результатами перевірки секретар РНБО провів нараду з військовим керівництвом АТО.

За словами Турчинова, щодня на ділянці фронту, що знаходиться в зоні відповідальності оперативно-тактичного угрупування «Луганськ», противник здійснює системні вогневі провокації, «зокрема, із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння: артилерії, танків, реактивних систем залпового вогню та мінометів».

«Щотижня відбувається декілька бойових зіткнень», - сказав Турчинов, додавши, що ворог не припиняє постійних спроб прориву нашої оборони для просування в напрямку Бахмутської траси з виходом на стратегічно важливі рубежі.

«Але всі провокації російських гібридних військ жорстко припиняються професійними діями наших військових», - сказав секретар РНБО України.

"Якщо росіяни візьмуть Часів Яр, оборона ускладниться": Названо ключовий фактор для успішного відбиття нового наступу РФ

субота, 20 квітень 2024, 6:30

Якщо вчасно будуть збудовані необхідні фортифікації, війська Росії "рошибуть лоба" і зазнають величезних втрат, намагаючись захопити Часів Яр. Якщо ворогу все ж вдасться "взяти" місто, це ускладнить оборону для України, оскільки воно розташоване на під...

"Одна з останніх подій, яку ми маємо припинити": Росія та Іран перетворюють Ізраїль та Україну на "військові лабораторії", - The Hill

субота, 20 квітень 2024, 6:22

Росія та Іран використовують Україну та Ізраїль як "лабораторії на полі бою" для вивчення вразливостей західних військових сил, пише The Hill із посиланням на заяви експертів у підкомітеті із закордонних справ Палати представників США, передають Патрі...