Хіти тижня. Стало відомо прізвище куратора Кремля: Як референдум у Каталонії розкручувався за гроші Москви, - іспанські ЗМІ

Російськими тролями, які в мережі виступають за відокремлення Каталонії від Іспанії, управляє такий собі Олександр Іонов, отримуючи за це фінансування від уряду Медведєва.

Армією російських тролів, які всіляко підтримують в мережі каталонський сепаратизм в Іспанії, керує голова Антиглобалістського руху Росії Олександр Іонов, котрий фінансується російським урядом. Очолюваний Іоновим рух підтримує сепаратистів по цілому світі у т.ч. сили, які виступають за утворення незалежних держав у Шотландії, Каліфорнії, Техасі, на Гаваях тощо. Про це повідомила мадридська газета El Mundo, передають Патріоти України з посиланням на Еспресо.

Особливо антиглобалістів цікавлять сепаратисти на Заході, тоді як в Росії вони не займаються подібною діяльністю, аби уникнути кримінальної відповідальності у вигляді позбавлення волі терміном на 5 років.

Справа в тому, що в Росії немає сепаратистських рухів. Ми можемо вирушити до будь-якої частини Росії й запитати про сепаратистів, і ви їх не знайдете, стверджує Іонов.

За даними видання, іспанські правоохоронці наразі розслідують, чи не допомагали люди Іонова каталонським IT-фахівцям у тому, щоб клонувати сайти референдуму і створювати боти для поширення повідомлень в соцмережах таких фігур і організацій, як Ассанж, Сноуден, RT або WikiLeaks.

Своєю чергою Іонов особисто підтримує сепаратистів Каталонії й каже, що особисто знайомий з Енріком Фолком з міжнародного секретаріату Каталонської солідарності за незалежність.

Мадриду варто було б не застосовувати силу, не продовжувати застосування репресій, а дозволити референдум і потім вступити в перемовини, зазначає він.

За інформацією видання, бюджет московських антиглобалістів обчислюється десятками тисяч доларів. Ці кошти йдуть з урядових програм Кремля на підтримку патріотичних та військових проектів, не приховує сам Іонов.

Чехія знайшла для України вже мільйон снарядів - ЗМІ

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:22

Учасники ініціативи Чехії із закупівлі боєприпасів для потреб ЗСУ підписали угоду, в межах якої Україна отримає мільйон артилерійських снарядів, повідомляє . Спочатку передбачалося закупити 800 тисяч снарядів: 500 тисяч калібру 155 мм та ще 300 тисяч -...

Внаслідок нічної повітряної атаки росіян в Україні пошкоджені теплові та гідроелектростанції - Укренерго

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:14

Війська РФ вночі 29 березня під час масованої комбінованої атаки вдарили по енергетичних об’єктах. Про це повідомляє Укренерго. Внаслідок обстрілу зазнали пошкодження теплові та гідроелектростанції в центральному та західному регіонах. . Як зазначаєт...