Хіти тижня. Стріляти в миротворців: Експерт пояснив, що стоїть за "істерикою" маріонеток Кремля на Донбасі

Фото: realgazeta.com.ua

"Вони будуть вбивати миротворців ООН - можливо необдумана (чи навпаки), проте дуже небезпечна заява від представника проросійських бойовиків так званої "лнр" Владислава Дейнего", - пише у своєму блозі на "Обозревателе" спікер Генштабу ЗСУ Влад Волошин, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

"Він бере участь в роботі Контактної групи під час Мінських переговорів і займає посаду "в.о. міністра закордонних справ лнр". В інтервью каналу "Луганськ 24" він заявив, що жодна людина зі зброєю на контрольовану бойовиками територію не зайде без їхнього дозволу: "Они будут рассматриваться как "груз 200". Человек, который придет с оружием, сам отвечает за последствия своих таких действий".

Застосування сили проти миротворців ООН в міжнародному праві є кримінальним злочином і за нього сувора відповідальність.

Проте, на мою думку, заява - елемент дуже "тонкої" політичної гри кремля, бо не вірю, що хтось з цих недореспублік насмілиться відкрити писка без команди та "шпаргалки".

Суть заяви в тому, що, по-перше, недореспубліки всіляко намагаються привернути до себе хоч якусь увагу під час обговорення питання миротворців. Адже зараз їх ніхто не сприймає, і їхня позиція нікого не цікавить (це позиція - додатковий голос москви, тож звичайно, що на неї не будуть зважати). Тому маріонетки зараз говоритимуть все що завгодно, щоб хоч якось бути на виду.

По-друге, а це я вважаю головною причиною заяви, це намагання залякати ті країни, які висловлять бажання відправити сюди миротворців. Саме так, залякати уряди і громадян, які, дізнавшись про небезпеку, навряд чи захотять брати участь в місії. В цивілізованих країнах безпека громадян - найвища чеснота держави, і загинути за мир в Україні - навряд чи є привабливим для спільнот цих держав. Мова не йде про "сателітів москви". В їхніх представників бойовики не осміляться відкривати вогонь.

Прикладом того, яке буде ставлення до них - спостерігачі ОБСЄ, що є сьогодні на Донбасі.

Якщо в складі патруля СММ ОБСЄ є представники росії, або там, скажімо, Сербії чи Білорусі, то, звичайно, ніхто на них не вчиняє жодного тиску, навіть навпаки.

Звичайно, що такий склад місії ООН, коли контингенти, у більшості, будуть із "дружніх та керованих " росією держав, Україну мало влаштує. Ситуацію врегульовувати буде складно і довго. Прикладом можуть знову слугувати спостерігачі ОБСЄ, які спершу дуже часто "не бачили" порушень з боку бойовиків російських гібрідних військ.

Тож до заяви про стрільбу в миротворців треба поставитись дуже серйозно, бо можуть і дійсно стріляти... Для й так злочинців здійснити ще один злочин - несуттєвий гріх".

"Це те, що ми зробили з нуля зі старих складових": Буданов розповів, чим нищать стратегічні літаки РФ (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:55

Україна виробляє і модернізує зброю, яка здатна збивати російські стратегічні бомбардувальники. Про це сказав керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов у п’ятницю, 19 квітня, передають Патріоти України. "Застосовуються різні системи. Цього ...

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...