Хіти тижня. Світлодарська дуга: Які позиції треба знищити ЗСУ (мапа)

Українська армія намагається поступово просуватися вперед у районі Світлодарської дуги.

Просування ЗСУ на Світлодарській дузі розпочалося ще минулого року. Були бої за "чарівний ліс" та "Кікімору" і успіхи 54-ї бригади, котрі втім не обійшлися без втрат. У грудні 2016-го в результаті боїв наші захопили висоти "Зірка", "Хрест", п'ятий і четвертий блокпости. "Кікімору" терористи спочатку змогли відбити, але ЗСУ втримали позиції в лісі, передають Патріоти України з посиланням на Depo.ua.

Бойовики протягом весни піддавали обстрілам наші позиції. Згодом відбулася ротація. В квітні замість 54-ї бригади на Світлодарську дугу зайшла 53-тя. З ними, так само як із 54-ю, почав працювати волонтер Юрій Мисягін.

І вже у травні з'явилася інформація, що наші хлопці просунулися вперед на 1 км.

У червні Мисягін знову повідомив, що ЗСУ просунулися вперед і відбили кілька сотень метрів нашої землі.

Нещодавно зі Світлодарської дуги тим самим Мисягіним було опубліковане відео знищення ворожих опорників.

Із самої лінії фронту, зі сторони бойовиків та населення окупованих територій доходить інформація про бої в районах Калинівки та Санжарівки. З власних джерел вдається дізнатися, що також позиційні бої ведуться з ворогом у напрямку Лозового, Логвиново та Нижнього Лозового.

Цілком можливо, що наша армія перевіряє на міцність лінію оборони Нижнього Лозового та Санжарівки. Там у бойовиків розташовано досить багато укріплень.

Ось це висоти між Санжарівкою на Нижнім Лозовим, на яких розташовуються позиції ворога, звідки часто б'є ствольна артилерія.

На супутниковому знімку можна розгледіти і ворожі окопи поблизу цих висот.

Ось тут видно окопи і позиції в Нижньому Лозовому.

А тут поблизу Калинівки.

Виглядає сама лінія оборони ворога ось так.

Як відомо, окуповане терористами Дебальцеве, а також Логвинове, Нижнє Лозове, Калинівка за "Мінськом-1" мають бути під українським прапором.

Втім, про наступ на саме Дебальцеве наразі говорити важко, оскільки для цього потрібно прорвати наявну лінію оборони ворога і окопатися на досить кам'янистій місцевості. В умовах "Мінська" така операція можлива, але вона буде довготривалою і, звичайно, її буде важко здійснити без бронетехніки.

Ще взимку "1-й армійський корпус" армії "ДНР", який складається з п'яти мотострілкових бригад, котрі дислокуються в Кальміуському, Горлівці, Донецьку та Дебальцевому, отримав достатнє підсилення. Через пункти пропуску Довжанський, Дмитрівка, Ізварине, Максимов на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей було доставлено: більше 600 тонн боєприпасів; близько 2000 тонн паливно-мастильних матеріалів; не менше 80 ББМ (включаючи танки); 10 артилерійських систем (САУ і РСЗВ). Навесні так само до дебальцевого залізницею перекидалися боєприпаси, які згодом були доставлені на передові позиції ворога.

Якщо говорити про чисельність бойовиків – формально кожна бригада за штатом повинна налічувати 4500 осіб, але реально в залежності від підрозділу чисельність особового складу тут коливається в межах – від 2500 до 4000.

Останнім часом терористи нарікали, що над Санжарівкою досить часто помічаються безпілотники ЗСУ. Наша армія таким чином контролює позиції ворога на лінії розмежування.

У ворога за добу значно поменшало артилерії та автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 24 квітня

середа, 24 квітень 2024, 7:54

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 24.04.24 орієнтовно склали:

Тікай, Федорович, тікай... На головному пропагандистськоу телешоу путіна раптово рознесли Януковича

середа, 24 квітень 2024, 6:24

На росТБ пропагандисти договорилися до того, що Янукович також був фашистом й русофобом. Його обзивали останніми словами, хоча самі просували цю кандидатуру. Про це говорить журналіст Денис Казанський. Один із гостей ефіру, який перейшов на бік ворога,...