Хіти тижня. "Тепер він педофіл та шпигун СБУ": Російські ЗМІ отримали вказівку "мочити" захопленого найманця Покусаєва

Наразі росіянин Микола Покусаєв до дрібних деталей на папері згадує своє перебування на окупованих територіях, смакує українським борщем та знайомиться з тим, що про нього понаписували "брати по зброї".

Микола Покусаєв. Фото: соцмережі.

Проросійські ЗМІ отримали вказівку "мочити" захопленого українськими воїнами найманця російсько-окупаційних військ громадянина РФ Миколу Покусаєва. Про це йдеться в повідомленні прес-центру штабу АТО в Facebook, передають Патріоти України.

"Секта "русского мира" втратила ще одного послідовника. Як відомо, днями військовослужбовці одного з передових підрозділів сил Антитерористичної операції захопили найманця російсько-окупаційних військ громадянина Російської Федерації Миколу Покусаєва.

З невідомих поки що мотивів, проросійські ЗМІ отримали вказівку "мочити" свого прихильника по повній. За їхньою версією, він і завербований СБУ божевільний педофіл, і злочинець, і асоціальна особистість. Насправді ж цей горе-вояка - яскравий приклад того, хто здебільшого воює проти нас. Якщо відкинути ідеологічне наповнення інформацій та певну частину голослівних звинувачень на адресу сил Антитерористичної операції, то з певною часткою ймовірності можна стверджувати, що "кадрів, які вирішують все" в незаконних збройних формуваннях стає все менше і менше.

Цьому сприяють і деструктивна позиція російського командування, яке управляє так званими військами на Донбасі, і псевдокерівників окупаційних адміністрацій РФ, які не спроможні адекватно оцінювати реальну ситуацію. За чотири роки чимало "руських патріотів" згинуло на Донбасі, ще певну частину потовкли нещодавно в Сирії. Навіть Івану-дурневі стало б зрозуміло, що час накивати п’ятами в інші спокійніші місця. Ще однією, не менш важливою мотиваційною складовою для найманців є мародерство. Проте наразі на тимчасово окупованому Донбасі, грабувати вже просто немає що: все цінне обладнання та майно вивезли у Росію "гуманітарні конвої", крадені автомобілі час від часу знаходять у країнах, що мають спільні кордони з країною-агресоркою, а місцеві мешканці настільки зубожіли, що забрати у них можна лише думку й сон", - йдеться в повідомленні прес-центру.

"Саме тому серед так званого командування російських-окупаційних військ вже давно введено практику списувати бійця заднім числом – аби не платити компенсацію родині. Останній такий приклад зафіксовано в одному з бандформувань на Приазовському напрямку, де найманця з позивним "Шиш (а)" 1996 року народження, який загинув 21 лютого звільнили у той же день, але 17-м лютим. Без виплат родині за його злочинну роботу. Немає людини - немає проблем", - йдеться в повідомленні.

У штабі також зазначають, що історія Покусаєва не відрізняється від всіх інших: "Путін покликав воювати, і я пішов". Все. Три крапки. У версії прокремлівських ЗМІ він лише перебував на випробувальному терміні, тобто вбивцею не був, а лише готувався ним стати. Та з якихось міркувань його звідти вигнали. Росіяни стверджують, що вивчили його активність в соціальних мережах і відкрили … віртуальну схильність до педофілії. Їм краще про то знати, вони ж проводили розслідування. Натомість, за словами наших бійців, у 47-річного росіянина були при собі повний комплект документів, споряджений автомат та уніформа, поширена серед незаконних збройних формувань, що тимчасово окупували окремі райони Донбасу. Військово-облікова спеціальність – механік-водій. Дивний набір для стажиста, який вільно вештається на передовій, такий собі "троянський кінь" начебто хоче аби його полонили, але зброї не закопує. Неймовірна та певним чином дивна історія. Наразі росіянин Микола Покусаєв до дрібних деталей на папері згадує своє перебування на окупованих територіях, смакує українським борщем та знайомиться з тим, що про нього понаписували "брати по зброї", - роблять висновок у прес-центрі штабу АТО.

Путіну "це не повинно зійти з рук": Шольц заявив, що війна в Україні може затягнутися

субота, 20 квітень 2024, 17:28

Близькі країни до Росії мають сумніви, що війна в Україні має якийсь сенс для Кремля, однак війна може затягнутися. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише DW, передають Патріоти України. "У світі немає практично жодного глави уряду, який вір...

Почалися проблеми: Виробництво зброї в Україні сповільнюється з двох причин, - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 17:22

Українські підприємства з виробництва зброї, які з'явилися після початку повномасштабного вторгнення РФ, шукають фінансування і побоюються стати ціллю ракетних атак окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За словами журналістів,...